Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
1000 euro zorgbonus voor

1000 euro zorgbonus voor PGB zorgverleners blijft een probleem

zorgbonus Mar 24, 2022

De 1000 euro zorgbonus voor PGB zorgverleners blijft een probleem. Kamervragen vanuit GroenLinks laten zien dat er nog steeds aandacht is voor dit onderwerp. De coronabonus van 1000 euro netto voor zorgmedewerkers blijkt niet te zijn aangekomen bij PGB zorgverleners.

PGB zorgverleners konden geen zorgbonus aanvragen

Ondanks dat er een toezegging is geweest dat ook PGB zorgverleners de zorgbonus van 1000 euro netto aan zouden kunnen vragen, is dit niet het geval. Door GroenLinks zijn er onlangs vragen gesteld over de onmogelijkheid die zorgmedewerkers nog steeds treffen. De PGB zorgmedewerkers hebben hun bonus niet kunnen aanvragen.

Lees ook: Zorgbonus-regeling bereikt ZZP'ers niet

Kamervragen over zorgbonus

Er zijn deze week door GroenLinks een aantal Kamervragen gesteld over de zorgbonus voor PGB zorgmedewerkers. Hieronder tref je enkele Kamervragen die laten zien hoe de zorgbonus van 1000 euro netto ervoor staat.

  • Waarom is het voor pgb-zorgverleners nog steeds niet mogelijk om de zorgbonus aan te vragen voor de jaren 2020 en 2021?
  • Is er een beeld van het aantal pgb-zorgverleners dat in aanmerking komt voor de zorgbonus?
  • Hoe worden budgethouders en pgb-zorgverleners op de hoogte gesteld op het moment dat zij de zorgbonus kunnen aanvragen?

Lees ook: Resultaten Zorgbonus Gemist 2021: opnieuw duizenden teleurgesteld

Zorgbonus onderstreepte onderscheid dienstverband en zzp

De 1000 euro zorgbonus voor PGB zorgverleners blijft een probleem. Dit is niet verwonderlijk.  Omdat de meest zorgmedewerkers binnen het PGB zzp'er zijn. Tijdens de eerste en tweede ronde van de zorgbonus is gebleken dat vooral flexibel werkenden zoals zzp'ers het nakijken hadden. De minister heeft in het verleden geuit dat zorgmedewerkers die geen zorgbonus hebben gehad, pech hadden. Daar zou verder niets meer aan gedaan worden. Nu dit probleem ook voor PGB houders speelt maar er wel een concrete toezegging is gedaan, is de vraag wat nu het antwoord wordt. Wordt vervolgd. 

Meer lezen over de zorgbonus van 1000 euro?

Zorgbonus gemist editie 2020: het complete dossier

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg