Gratis Zorgondernemerscheck
Terug naar het overzicht
Wat zijn voor en nadelen

Wat zijn voor en nadelen van zzp in de zorg?

starten als zzp'er trainingen werken als zzp'er Jan 06, 2021

Veel zorgverleners denken erover na om te gaan werken als zzp in de zorg. Maar wat zijn voor en nadelen van zzp in de zorg? In dit artikel ga ik in op de belangrijkste onderwerpen.

Voordelen van zzp in de zorg

Als zzp in de zorg kun je beter je werk en privé combineren. Je kunt opdrachten kiezen die bij je passen. Investeren in jezelf door zelf bij- en nascholing te kiezen die je wilt doen. Je kunt flexibeler met je tijd omgaan. ZZP'ers geven aan dat zij meer werkplezier ervaren. Daarnaast verdien je wat meer als zzp in de zorg.

Nadelen van zzp in de zorg

De nadelen hebben vooral te maken met de onvoorspelbaarheid van de zorg en je inkomen. Betalen jouw klanten wel op tijd? Vindt de Belastingdienst dat je ondernemer bent? Welke wet- en regelgeving wordt veranderd? De nadelen van zzp in de zorg brengen vooral onzekerheid met zich mee en daar moet je mee om kunnen gaan. 

Wat zijn voor en nadelen van zzp in de zorg?

Als zzp in de zorg heb je vier rollen ineen. Je bent zorgprofessional, zorgondernemer, zorgaanbieder en je wil graag buiten dienstverband werken. De voor en nadelen van zzp in de zorg hebben met deze onderwerpen te maken. Door middel van de online training 'De basis op orde' kun je het hele verhaal over de voor en nadelen van zzp in de zorg horen. 

Een online training voor het hele verhaal

Door middel van kennis kun je jouw ondernemerschap verder versterken en heb je minder zorgen. Daarnaast kun je ook eenvoudiger keuzes maken als je de voor en nadelen van het zzp in de zorg kent. De online training 'De basis op orde' heeft uiteindelijk tot doel om jou volledig te informeren over de voor en nadelen, zodat jij kansen kunt benutten.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Even kennis maken? Klik hieronder!
Wat is ZZP-erindezorg.nl?