Gratis Wtza webinar
Terug naar het overzicht
zzp er in de zorg gezocht

ZZP er in de zorg gezocht: hoe word jij gevonden als zelfstandige?

ib-ondernemer werken als zzp'er Jan 10, 2021

Met regelmaat wordt er door particulieren en organisaties naar een zzp er in de zorg gezocht. Hoe word jij gevonden als zelfstandige? Wil jij als zzp'er aan klanten komen? Dan is het belangrijk om te weten waar jouw klanten zich bevinden. Welke soort klanten er zijn zoal?

ZZP er in de zorg gezocht door zorgorganisaties

Veel zzp'ers in de zorg werken als onderaannemer voor zorgorganisaties. Deze organisaties laten zich vaak bijstaan door een bemiddelaar. Deze bemiddelaar, ook wel 'intermediair' genoemd, helpt organisaties met de selectie van zzp'ers. Er zijn honderden bureaus actief in de zorg en ze werken allemaal net iets anders. Hoe ziet die bemiddeling in de praktijk in elkaar? De wijze waarop een bureau werkt, is namelijk belangrijk voor jou. Je wil graag een verkapt dienstverband voorkomen met de opdrachtgever.

Het komt ook voor dat zorgorganisaties rechtstreeks zzp'ers inhuren. In zo'n geval is het extra belangrijk dat je een goede overeenkomst hebt met de opdrachtgever. Ook hier is het voorkomen van een dienstverband belangrijk. In de online training 'De basis op orde' ga ik uitgebreid in op de werkwijze van bemiddelaars. Ook bespreek ik hoe je een dienstverband kunt voorkomen. Het werken voor zorgorganisaties wordt vooral gefaciliteerd door bemiddelaars. Daarnaast kun je ook zelf op zoek naar opdrachtgevers.

Ook particulieren zoeken zzp ers in de zorg

Naast het werken voor zorgorganisaties, kun je ook kiezen voor eigen cliënten. In zo'n geval is het wel belangrijk dat je weet waar deze cliënten zich bevinden. Ben je op zoek naar cliënten met een specifiek ziektebeeld? Dan is het verstandig om de sociale kaart te verkennen op belangenorganisaties voor deze doelgroep. Of wie verwijst jouw cliënten eigenlijk door? Het netwerken met verwijzende partijen is ook belangrijk. Het vinden van particuliere klanten is moeilijker dan het werken in zorgorganisaties. Daarnaast brengen eigen cliënten extra verantwoordelijkheden met zich mee. In mijn training ga ik uitgebreid in op de verantwoordelijkheden die je hebt als zelfstandige zorgaanbieder. 

Van wie is zzp-erindezorg.nl?

Mijn naam is Lex Tabak en ik ben zo'n 15 jaar met en voor zzp'ers in de zorg actief. Als verpleegkundige was ik ook zelf lange tijd actief als zzp'er in de zorg. In mijn online training heb ik nu voor het eerst al mijn kennis en ervaring verzameld. Ik vertel over de ontwikkeling van de groep zzp'ers, maar heb het bijvoorbeeld ook over de praktische inschrijving bij de KvK. Daarnaast ga ik in op hoe jij als ZZP er in de zorg gezocht wordt. Op die manier wil ik je een compleet beeld geven over alles wat er speelt en de onderwerpen die horen bij het zzp-schap. Zodat jij goed voorbereid op pad gaat als zelfstandige zorgprofessional.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp-ers in de zorg al? Klik hieronder!
Wtza abonnement voor zzp-ers in de zorg