Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Aanmelden bij het Zorgaanbiedersportaal

Aanmelden bij het Zorgaanbiedersportaal moet je zelf doen als zzp'er

zorgaanbieder May 18, 2022

Kan een andere organisatie jouw inschrijving bij het Zorgaanbiedersportaal overnemen? Het is een veelgestelde vraag onder starters in de zorg. Aanmelden bij het Zorgaanbiedersportaal moet je per se zelf doen als zzp'er. Waarom is dat precies? In artikel leggen we uit hoe het zit.

Wat is het Zorgaanbiedersportaal?

Het Zorgaanbiedersportaal is de populaire benaming van het LRZa, het Landelijk Register Zorgaanbieders. Het doel van het Zorgaanbiedersportaal is het bieden van inzicht over zorgaanbieders aan de burger. Wie, waar, welke zorg verleent en met welke bevoegdheid wordt via het Zorgaanbiedersportaal gestimuleerd. Om optimale informatie aan te kunnen bieden aan de burger is ervoor gekozen om de zorgaanbieder zich persoonlijk in te laten schrijven. Op die manier weet je zeker dat een vermelding op het Zorgaanbiedersportaal door de persoon zelf gedaan is. Dit komt de kwaliteit van de database ten goede. Aanmelden bij het Zorgaanbiedersportaal moet dus op persoonlijke titel gedaan worden.

Hoe is het inschrijfproces geregeld?

Het inschrijfproces op het Zorgaanbiedersportaal valt uiteen in enkele overzichtelijke stappen.

  1. Vraag eHerkenning voor zzp aan om in te kunnen loggen op de website van het CIBG;
  2. Log met eHerkenning in op de website mijn.melding.zorgaanbiedersportaal;
  3. Vul de vragenlijst in en rond de inschrijving af;
  4. Check de volgende dag of je jezelf kunt vinden op het Zorgaanbiedersportaal.

Wil je je inschrijven op het Zorgaanbiedersportaal? Lees dan onze checklist.

eHerkenning is een check op jouw persoon

Bij stap 1 lees je dat je eHerkenning moet regelen. eHerkenning is een soort van DigiD voor bedrijven. Via eHerkenning kun je als bedrijf op een beveiligde manier inloggen op overheidwebsites. Je kunt alleen eHerkenning inloggegevens krijgen als je deze persoonlijk aanvraagt. Hiermee checkt de overheid of jij bent wie je zegt dat je bent. Om dat je via eHerkenning in moet loggen voordat je je aan kunt melden als zorgaanbieder, is de check op jouw persoon via eHerkenning gedaan. Daarmee weet de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zeker dat jouw inschrijving door jou persoonlijk gedaan is.

Aanmelden bij het Zorgaanbiedersportaal moet je zelf doen

Alle zorgaanbieders, dus ook zzp'ers in de zorg, moeten zich persoonlijk inschrijven in het Zorgaanbiedersportaal. Dit kan een andere organisatie of een collega niet voor je overnemen, maar moet je zelf doen. Het doel hierbij is dat de informatie over alle zorgaanbieders die in het register te vinden zijn betrouwbaar is. Dat lukt alleen als ook zzp'ers in de zorg zichzelf inschrijven. Nadat je je ingeschreven hebt is het van belang dat je aan wet- en regelgeving voldoet. Onze dienstverlening is hierop ingericht.

Lees ook: Wat verwacht de Inspectie voor de zorg van jou?

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg