Gratis webinars
Word direct abonnee
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Bemiddelingsbureau zzp zorg kiezen

Bemiddelingsbureau zzp zorg kiezen. Waar moet je op letten?

ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er Mar 22, 2021

Uit onderzoek blijkt dat zo'n 75% van zzp-ers in de zorg gebruik maken van een bemiddelingsbureau om aan hun opdrachten te komen. Zeker als je start als zzp-er in de zorg dan wil je misschien een goed bemiddelingsbureau zzp zorg kiezen. Waar moet je op letten?

Bemiddelingsbureau zzp zorg kiezen? Lastiger dan je denkt

Er zijn honderden zzp bemiddelingsbureaus in de zorg actief en ze hebben allemaal hun eigen bijzonderheden. Ze verschillen in de manier waarop ze jou aan werk koppelen. Ze hanteren verschillende tarieven en constructies. De overeenkomsten die ze gebruiken verschillen van elkaar. Kortom het is helemaal niet zo eenvoudig om een goed zzp zorg bemiddelingsbureau te kiezen. 

Waar moet je op letten? Vooral op jezelf!

Neem de tijd om onderzoek te doen naar hoe een bureau in elkaar zit. Waar komt het zzp bemiddelingsbureau vandaan? Wie heeft het opgericht? Hoe lang bestaat het al? Welke klanten kan zij jou aanreiken? Het is belangrijk om goed onderzoek te doen. Maar dat begint vooral bij jezelf. Welke klanten wil jij bedienen? Welk tarief hanteer jij? Hoeveel risico wil je lopen? Let dus vooral ook op wat je zelf belangrijk vindt en kom goed voorbereid op een kennismaking. 

Welke problemen ontstaan er met zzp zorg bemiddelingsbureaus?

Inmiddels ben ik zo'n 15 jaar actief voor en met zzp-ers in de zorg en zzp bemiddelingsbureaus. Soms ontstaan er problemen in de praktijk tussen zzp-ers in de zorg en zzp zorg bemiddelaars. Deze hebben vooral te maken met:

  • De zzp-er ontdekt dat er teveel risico's in de overeenkomst met het zzp bemiddelingsbureau staan;
  • Er is ontevredenheid over het percentage dat het bemiddelingsbureau rekent aan/voor de zzp in de zorg;
  • Het zzp bemiddelingsbureau werkt met tarievenlijsten en wil niet in gesprek over het uurtarief;
  • Een zzp bemiddelingsbureau noemt zichzelf bemiddelaar, maar blijkt een zorgorganisatie te zijn;
  • De zzp-er wil graag zelf verder met een opdrachtgever (cliënt of zorgorganisatie), zonder het zzp bemiddelingsbureau.

Ik heb ervaren dat alhoewel de zzp-er in de zorg soms overtuigd is van de verkeerde werkwijze van een zzp zorg bemiddelingsbureau, het toch in de praktijk wat anders blijkt te liggen. Om die reden bemiddel ik tussen zzp-ers en bemiddelingsbureaus. Uiteindelijk is er ontzettend veel variatie in de werkwijze, de opzet en de voorwaarden van zzp bemiddelingsbureaus en is mijn advies vooral om even goed tijd te investeren in kennis over zzp zorg bemiddelingsbureaus. Wil je een melding doen over jouw samenwerking met een bemiddelingsbureau? Stuur me een bericht

De complete uitleg over bemiddelingsbureaus? Volg de training

Wil je meer achtergrond over starten als zzp'er in de zorg? Lees dan ook mijn introductie artikel over wat je moet weten. Als verpleegkundige was ik ook zelf lange tijd actief als zzp-er in de zorg. Voor zorgprofessionals die starten als zzp in de zorg wil ik een compleet beeld geven over alles wat er speelt. De training die ik heb ingericht heet 'De basis op orde'. Ik raak hierbij alle onderwerpen die horen bij het zzp-schap. Zodat jij goed voorbereid op pad gaat als zelfstandige zorgprofessional.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp-ers in de zorg al? Klik hieronder!
Wtza abonnement voor zzp-ers in de zorg