Gratis webinars
Word direct abonnee
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
bevoegd bekwaam als zzp

Bevoegd bekwaam als zzp in de zorg. Hoe pak je dat aan?

starten als zzp'er werken als zzp'er zorgprofessional May 17, 2021

Als je werkt of start als zzp in de zorg, dan ben je zelf verantwoordelijk voor jouw professioneel handelen. Bevoegd bekwaam blijven is als zzp in de zorg jouw eigen verantwoordelijkheid. Hoe pak je dat aan?

Je bent zelfstandig zorgprofessional

Op het moment dat je werkt als zzp'er in de zorg, ben je zelf verantwoordelijk voor jouw vakinhoud. Dit was je ook in loondienst, maar als zzp wordt dat net iets zwaarder. Je hebt namelijk een eigen praktijk en eigen verantwoordelijkheden hierin. Je wordt gezien als zelfstandig zorgprofessional en daar horen verantwoordelijkheden bij. Als zzp'er in de zorg kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met tuchtrecht. Hierbij wordt er gekeken naar jouw handelen en de professionele standaard van jouw beroepsgroep.

Bevoegd en bekwaam als zzp regel je zelf

Als zelfstandige kun je zelf bepalen hoe je bevoegd en bekwaam blijft, zo lang je dit op een goede manier organiseert. Jouw beroepsgroep en de standaard die daar vastgesteld is hierbij van belang. De wetgever gaat er vanuit dat jij er als zzp'er voor zorgt dat jij geschoold bent voor het werk dat je doet. Daarnaast hoor je je ook bekwaam te voelen tijdens de zorgverlening. Door het maken van een eigen scholingsplan, het zoeken van aanbieders van scholing en het plannen van scholingen geef je hier vorm en inhoud aan. 

Meer weten over de vier rollen van ZZP-ers in de zorg?

Mijn naam is Lex Tabak en al meer dan 15 jaar ben ik actief met en voor zzp'ers in de zorg. In de online training 'De basis op orde' ga ik uitgebreid in op de vier rollen die jij hebt als zzp'er in de zorg. Hieronder valt ook 'de zzp'er als zorgprofessional'. In mijn training leg ik alles uit over wat er komt kijken bij het zzp-schap in de zorg en hoe je kansen benut en de grootste risico's voorkomt.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp-ers in de zorg al? Klik hieronder!
Wtza abonnement voor zzp-ers in de zorg