Gratis webinars
Word direct abonnee
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
BIG registratie behouden als

BIG registratie behouden als zzp in de zorg. Hoe doe je dat?

werken als zzp'er zorgprofessional May 19, 2021

Wil jij werken als zzp in de zorg? Sta er dan bij stil dat je zelf in actie moet komen om je BIG registratie te behouden als zzp in de zorg. Hoe dat je dat in de praktijk?

Waarom is BIG herregistratie belangrijk?

Een aantal beroepen worden in de zorg als 'beschermd' gezien. Het zijn beroepen waarbij patiënten, cliënten en deelnemers moeten worden beschermd tegen ondeskundigheid. Om die reden is er een BIG-registratie voor de beroepen. Deze registratie maakt duidelijk wat zorgverleners kunnen en mogen. Voor de beroepen artsen, apothekers, fysiotherapeuten, gezondheidszorgpsychologen, psychotherapeuten, tandartsen, orthopedagoog-generalisten, physician assistants, verloskundigen en verpleegkundigen geldt een verplichte registratie. Alleen als je in het BIG-register bent ingeschreven mag je het vak uitoefenen. Heb jij een BIG registratie? Dan moet je je elke 5 jaar opnieuw registreren.

Hoe kun je je BIG registratie behouden als zzp'er?

Het CIBG is de organisatie waar je jouw herregistratie organiseert. ZZP'ers in de zorg hebben een eigen procedure die rekening houdt met de omstandigheden van een zelfstandige. Het formulier dient ingevuld te worden door een boekhouder. Je moet namelijk voldoen aan de werkervaringseis. Dit wil zeggen dat je in de afgelopen vijf jaar minstens 2.080 uur hebt gewerkt in je vakgebied. Als je hier niet aan voldoet, kun je via een scholingsprogramma een periodiek registratiecertificaat halen.

Tips bij herregistratie voor zzp'ers in de zorg

  • De criteria voor jouw BIG geregistreerde beroep vind je hier;
  • Wil je starten met jouw BIG herregistratie? Dat kan hier;
  • Een handige factsheet over herregistreren vind je hier.

Meer informatie over BIG registratie behouden als zzp?

Mijn naam is Lex Tabak en al meer dan 15 jaar ben ik actief met en voor zzp'ers in de zorg. In de online training 'De basis op orde' ga ik uitgebreid in op de vier rollen die jij hebt als zzp'er in de zorg. Hieronder valt ook 'de zzp'er als zorgaanbieder'. In mijn training leg ik alles uit over wat er komt kijken bij het zzp-schap in de zorg en hoe je kansen benut en de grootste risico's voorkomt.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp-ers in de zorg al? Klik hieronder!
Wtza abonnement voor zzp-ers in de zorg