Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Boosterprik voor flexwerkers kun

Boosterprik voor flexwerkers kun je ook via je bemiddelaar aanvragen

boosterprik Dec 07, 2021

Inmiddels wordt er steeds meer duidelijk over hoe jij als zzp'er in de zorg het boostervaccinatie kunt regelen. Eén van de routes waar je als zzp'er voor kunt kiezen, is via jouw bemiddelaar. Het blijkt namelijk dat de boosterprik voor flexwerkers ook via jouw bemiddelaar aangevraagd kan worden.

Hoe kom je aan een boosterprik uitnodigingsbrief?

Om een boosterprik te kunnen krijgen heb je een uitnodiging nodig. Hier staat een unieke code. Deze code is bij de GGD bekend en bevestigd dat jij recht hebt op een boosterprik. De boosterprik blijkt nogal populair is en de boostercampagne kwam vertraagd op gang. Het is belangrijk dat de volgorde voor de boostercampagne goed loopt. Er moet voorkomen worden dat mensen voordringen. Alle zorgmedewerkers hebben om die reden een uitnodigingsbrief nodig met een unieke code. Dit kan lopen via werkgevers, maar in het geval van flexwerkers ligt dit anders. Zij werken namelijk niet voor een vaste werkgever. Na ons artikel van vorige week is er nu een nieuwe update voor uitzendkrachten, gedetacheerden en zzp'ers die flex werken voor zorgorganisaties.

Lees ook: Hoe kom je als zzp'er in de zorg aan jouw boosterprik?

Boosterprik aanvragen voor flexwerkers kan ook via bemiddelaar

Bemiddelingsbureaus voor zzp'ers in de zorg zijn nu via de koepelorganisatie NBBU ook in staat om de boosterprik voor hun uitzendkrachten, gedetacheerden en aangesloten zzp'ers aan te vragen. Als een bureau aangeeft hoeveel uitzendkrachten en zzp’ers ze bemiddelen, kan kunnen ze voor die medewerkers een code aanvragen. Die code kan vervolgens op een uitnodigingsbrief geplaatst worden en daarmee kun je een boosterprik aanvragen als flexwerker in de zorg. Voor de tweede helft van december wordt verwacht dat het vaccineren met de boosterprik gestart kan worden.

Zorg zzp'ers en de boostervaccinatie

ZZP-erindezorg.nl werkt samen met bemiddelaars in de zorg. Dit doen we omdat er veel zzp'ers zijn die werken via bemiddelaars. Wil je als zzp'er in de zorg de boosterprik regelen? Dan zijn er op dit moment twee routes die beschikbaar worden gemaakt.

  • Je bent als individuele zzp'er actief en hebt een uitnodigingsbrief met code nodig. Lees dan dit artikel >>
  • Word je bemiddeld door een bureau? Dan kun je je bij hen melden en zij melden jou aan.

Welke route je kiest is aan jou. Het is onze rol om jou compleet te informeren over alles dat zzp'ers in de zorg aangaat. Sluit je aan zodat je altijd als eerste op de hoogte bent.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg