Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Checklist website eisen toegevoegd

Checklist website eisen toegevoegd aan kwaliteitshandboek

zorgaanbieder Aug 18, 2022

Besluit jij als zzp'er in de zorg een eigen website te nemen? Dan is het verstandig als jouw website voldoet aan de eisen die gesteld worden aan zorgaanbieders. We hebben een checklist website eisen toegevoegd aan ons kwaliteitshandboek. Onze abonnees kunnen hier inmiddels gebruik van maken.

Is een website nodig voor zzp'ers in de zorg?

Veel zzp'ers in de zorg denken dat een website alleen belangrijk is als je onvoldoende opdrachten hebt. Dit is niet het geval. Van jou als zorgaanbieder wordt verwacht dat jij laagdrempelige en begrijpelijke informatie biedt aan opdrachtgevers. Een website is een heel logisch middel om deze informatie te communiceren. We gingen al eerder in op de nut en noodzaak van een eigen website. Inmiddels hebben we een checklist website eisen toegevoegd aan ons kwaliteitshandboek.

Wat is het kwaliteitshandboek van ZZP-erindezorg.nl?

Het kwaliteitshandboek van ZZP-erindezorg.nl vormt de basis van ons kwaliteitssysteem. Dit handboek maakt onderdeel uit van ons abonnement. Een abonnement afsluiten doe je hier. Je krijgt dan direct toegang tot ons kwaltieitshandboek voor zzp'ers. In ons kwaliteitshandboek vind je een set aan documenten die je helpen aan wet- en regelgeving te voldoen, zoals de Wtza, Wkkgz en Jeugdwet. Nadat je ingelogd bent bij ons kwaliteitshandboek, vind je onder D.30.1.2 onze richtlijn voor de website van een zorgaanbieder.

Waar moet de website van een zzp'er in de zorg aan voldoen?

De eisen die gelden voor een zorgaanbieder, komen uit wet- en regelgeving. Van jouw website wordt verwacht dat jij uitleg geeft over jouw bedrijf, voor welke cliënten je zorg verleent en hoe je om gaat met jouw cliënten. Zo stelt de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) onder andere dat je duidelijk af moet bakenen voor welke cliënten je wel en welke cliënten je niet inzetbaar bent. Ook worden er eisen gesteld aan de wijze waarop jij omgaat met privacy (AVG). Dat je aangesloten bent bij een klachtenportaal, zoals een klachtenfunctionaris en Geschilleninstantie, moet ook terug te lezen zijn. Deze voorwaarden en meer lees je terug in onze checklist met website eisen.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg