Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
De 10 ondernemerscriteria voor

De 10 ondernemerscriteria voor zzp-ers: 10. praten als een ondernemer

ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er Mar 31, 2021

Wil jij werken als ZZP'er in de zorg en gezien worden als ondernemer volgens de Belastingdienst? De 10 ondernemerscriteria voor zzp-ers zijn belangrijk als jij als ondernemer gezien wil worden. In dit artikel nummer 10: praten als een ondernemer. Dit is de tiende en laatste eis in de rij van tien criteria. Hoe zit dit precies?

Ben je benieuwd waar deze ondernemercriteria vandaan komen? Lees dan eerst dit artikel.

De 10 ondernemerscriteria: praten als een ondernemer?

In jouw contact met de Belastingdienst is het belangrijk dat je praat als een ondernemer. Hiermee laat je zien dat je het ondernemerschap echt begrijpt. Het voorkomen van woorden die te maken hebben met loondienst is hierbij het doel. Door andere woorden te gebruiken laat je zien dat je het ondernemerschap doorleeft en afstand genomen hebt van het dienstverband. Je kunt niet langer spreken over salaris, uurloon, onregelmatigheidstoeslag en bijvoorbeeld werktijden. Dit zijn woorden die vooral horen bij een dienstverband.

Als ondernemer hoor je als een ondernemer te spreken

Als ondernemer gebruik je woorden die horen bij ondernemerschap. Je hebt geen loon, maar omzet. We spreken van een uurtarief in plaats van een uurloon. Een ondernemer is gewend om onregelmatig te werken, dus onregelmatigheidstoeslag is daarbij vooral een woord dat hoort bij een dienstverband. Krijg je een controle van de Belastingdienst? Dan wordt er gelet op de taal die je gebruikt. Daarmee laat je zien dat je ondernemer bent. 

Voldoe jij aan de eisen voor ZZP-ers in de zorg? Doe de gratis Ondernemerscheck!

De 10 ondernemerscriteria voor zzp-ers bij de 'Basis op orde'

Dit was een introductie op eis nummer 10: praten als een ondernemer. Wil jij ook werken als ondernemer voor de Belastingdienst? Als je de 10 ondernemerseisen aanhoudt dan ben je een heel eind op weg. De online training 'De basis op orde' heeft uiteindelijk tot doel om jou volledig te informeren over de voor en nadelen, zodat jij kansen kunt benutten.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg