Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
De 10 ondernemerscriteria voor zzp'ers

De 10 ondernemerscriteria voor zzp-ers: 5. ondernemersrisico lopen

ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er Feb 24, 2021

Wil jij werken als ZZP'er in de zorg en gezien worden als ondernemer volgens de Belastingdienst? Ik hou zelf de 10 ondernemerscriteria voor zzp'ers aan om dat te bereiken. In dit artikel nummer 5: ondernemersrisico lopen. Dit is de vijfde eis in de rij van tien criteria. Hoe zit dit precies?

Ben je benieuwd waar deze ondernemerscriteria vandaan komen? Lees dan eerst dit artikel.

De ondernemerscriteria voor zzp-ers: loop je risico?

Het lopen van risico's is een heel belangrijk onderdeel van ondernemerschap. Een ondernemer doet investeringen, weet om te gaan met onzekerheid, schat risico's in en handelt daarnaar. Ook al heb je dan misschien geen grote investeringen te doen, zoals bij een winkelpand, machines of een grote marketing campagne; ook van jou wordt verwacht dat je aantoont dat je risico loopt. Het onderstreept dat jij om weet te gaan met onzekerheden en dat is noodzakelijk om te bewijzen dat je ondernemer bent.

Risico lopen is bewijs van ondernemerschap

Een klant die niet betaalt of opeens wegvalt. Opdrachten die niet doorgaan. Een tijdje zonder inkomsten zitten. Het zijn voorbeelden van risico's die je loopt als ondernemer. Er valt van alles te verzinnen om deze risico's te voorkomen, maar daarmee doe je jezelf als ondernemer iets aan. Want als je namelijk zeker bent over je omstandigheden. Als je altijd op tijd wordt betaald en je geen slechte periodes kent, dan kan het gebeuren dat de Belastingdienst van mening is dat onvoldoende blijkt dat je ondernemer bent. Denk dus goed na óf je voldoende risico's loopt en hoe je dat doet. 

Voldoe jij aan de eisen voor ZZP-ers in de zorg? Doe de gratis Ondernemerscheck!

De 10 ondernemerscriteria voor zzp-ers bij de 'Basis op orde'

Wil jij ook werken als ondernemer voor de Belastingdienst? Als je de 10 ondernemerscriteria aanhoudt dan ben je een heel eind op weg. De online training 'De basis op orde' heeft uiteindelijk tot doel om jou volledig te informeren over de voor en nadelen, zodat jij kansen kunt benutten.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg