Gratis webinars
Word direct abonnee
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
De 10 ondernemerscriteria voor

De 10 ondernemerscriteria voor zzp-ers: 7. voldoende tijd investeren

ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er Mar 10, 2021

Wil jij werken als ZZPer in de zorg en gezien worden als ondernemer volgens de Belastingdienst? Ik hou zelf de 10 ondernemerscriteria voor zzp'ers aan om dat te bereiken. In dit artikel nummer 7: voldoende tijd investeren. Dit is de zevende eis in de rij van tien criteria. Hoe zit dit precies?

Ben je benieuwd waar deze ondernemerscriteria vandaan komen? Lees dan eerst dit artikel.

De ondernemerscriteria voor zzp-ers: investeer tijd!

 Eén van de spelregels die je hoort te hanteren als zzp-er in de zorg is het investeren van voldoende tijd. Je behoort minimaal 1225 uur per jaar te besteden aan jouw onderneming. Daar zitten alle uren in van voorbereiding, reistijd, werktijd, scholing, etc. Dit urencriterium komt bij 46 werkzame weken gemiddeld neer op zo'n 26 uur per week. Het urencriterium kent geen aftrek naarmate de maanden van een jaar verstrijken. Als je dus in november start en je wil voor dat jaar gezien worden als ondernemer, dan heb je nog steeds 1225 uur vol te maken.

Ondernemer ben je als je voldoende tijd investeert

 Een ondernemer is een substantieel deel van zijn werkzame tijd bezig met zijn bedrijf. Anders kun je het met goed fatsoen geen bedrijf noemen, zo stellen de regels van de Belastingdienst. Voldoende uren per jaar, maar ook meer dan 50% van je werkzame tijd wordt hierbij vaak genoemd als eis. Als je dus een contract hebt van 24 uur per week bij een organisatie, wordt je geacht om minimaal ook 24 uur per week ernaast voor jezelf te werken als je gezien wil worden als ondernemer. 

Voldoe jij aan de eisen voor ZZP-ers in de zorg? Doe de gratis Ondernemerscheck!

De 10 ondernemerscriteria voor zzp-ers bij de 'Basis op orde'

Dit was eis nummer 7: voldoende tijd investeren. Wil jij ook werken als ondernemer voor de Belastingdienst? Als je de 10 ondernemerscriteria aanhoudt dan ben je een heel eind op weg. De online training 'De basis op orde' heeft uiteindelijk tot doel om jou volledig te informeren over de voor en nadelen, zodat jij kansen kunt benutten.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp-ers in de zorg al? Klik hieronder!
Wtza abonnement voor zzp-ers in de zorg