Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
De 10 ondernemerscriteria voor

De 10 ondernemerscriteria voor zzp-ers: 9. voldoende opdrachtgevers

ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er Mar 24, 2021

Wil jij werken als ZZP'er in de zorg en gezien worden als ondernemer volgens de Belastingdienst? De 10 ondernemerseisen voor zzp-ers zijn belangrijk als jij als ondernemer gezien wil worden. In dit artikel nummer 9: voldoende opdrachtgevers. Dit is de negende eis in de rij van tien criteria. Hoe zit dit precies?

Ben je benieuwd waar deze ondernemercriteria vandaan komen? Lees dan eerst dit artikel.

De 10 ondernemerscriteria: waarom voldoende opdrachtgevers?

Als je als ondernemer gezien wil worden door de Belastingdienst, dan is het belangrijk om de spelregels te kennen. Een van die spelregels is dat je als ondernemer zorgt voor een aantal klanten. Dit wordt 'voldoende' opdrachtgevers genoemd. Met een gezond aantal klanten laat je zien dat je zelf aan meerdere klanten weet te komen. Dat tekent jouw ondernemerschap, omdat ondernemers in staat zijn om hun bedrijf te presenteren en klanten te werven. 

Ondernemer ben je als je 'voldoende' opdrachtgevers hebt

Wat voldoende opdrachtgevers precies is, staat niet vast. Het is gebleken dat een zzp-er in de zorg die werkte voor meerdere bureaus, geen ondernemer was. Ook kwam het voor dat een zzp-er in een andere sector ondernemer was, ondanks dat hij maar 1 klant had. Het is dus zeker niet zo eenvoudig als 'bij drie opdrachtgevers ben ik ondernemer'. Je moet zelf zorgen voor een gezonde mix aan klanten en dat is iets waar een zzp zorg bemiddelingsbureau niet verantwoordelijk voor kan zijn.

Voldoe jij aan de eisen voor ZZP-ers in de zorg? Doe de gratis Ondernemerscheck!

De 10 ondernemerscriteria voor zzp-ers bij de 'Basis op orde'

Dit was een introductie op eis nummer 9: voldoende opdrachtgevers. Wil jij ook werken als ondernemer voor de Belastingdienst? Als je de 10 ondernemerseisen aanhoudt dan ben je een heel eind op weg. De online training 'De basis op orde' heeft uiteindelijk tot doel om jou volledig te informeren over de voor en nadelen, zodat jij kansen kunt benutten.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg