Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
De 10 ondernemerscriteria voor zzp'ers

De 10 ondernemerscriteria voor zzp'ers: 2. de organisatie van jouw bedrijf

ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er Feb 05, 2021

Hoe word je ondernemer volgens de Belastingdienst? Ik hou zelf de 10 ondernemerscriteria voor zzp'ers aan. In dit artikel nummer 2: de organisatie van jouw bedrijf. Dit is de tweede eis in de rij van tien criteria. Hoe zit dit precies?

Ben je benieuwd waar deze ondernemercriteria vandaan komen? Lees dan eerst dit artikel.

Hoe ziet jouw bedrijf eruit?

Ben je daadwerkelijk aan het werk in jouw bedrijf? Waar vindt dat werk plaats? Gaat er geld in en uit? Investeer je als ondernemer en zo ja, waarin dan? Het tweede element in de 10 criteria van ondernemerschap gaat in op de praktijk van jouw ondernemerschap. Denk hierbij aan de plek waar je jouw werkzaamheden uitvoert, hoe je je daar gedraagt en hoe je jouw bedrijf organiseert. Heb je grip op je inkomsten en uitgaven en weet je waar jouw toekomst ligt als ondernemer? Deze onderdelen spelen mee bij de beoordeling van jouw ondernemerschap.

De organisatie van jouw bedrijf wordt beoordeeld

Als jij als zzp-er in de zorg besluit jouw belastingaangifte te doen als IB-ondernemer, dan moet je bereid zijn dit te onderbouwen. De manier waarop jouw bedrijf is georganiseerd, kan worden beoordeeld. Hierbij wordt er gekeken naar de manier waarop jij werkt als ondernemer. Ben je actief bezig met het werven van klanten, het maken van omzet en het investeren in jouw toekomst? En valt dat waar te nemen? Het beoordelen van de manier waarop jij omgaat met jouw bedrijf is nummer 2 van de 10 eisen die worden gesteld aan ondernemers. 

Voldoe jij aan de eisen voor ZZP-ers in de zorg? Doe de gratis Ondernemerscheck!

De 10 ondernemerscriteria voor zzp'ers in de zorg

De manier waarop er naar zzp'ers wordt gekeken ligt grotendeels vast. Ook zzp-ers in de zorg hebben aan die spelregels te voldoen. Wil jij door de Belastingdienst als ondernemer voor de Inkomstenbelasting gezien worden? Dan ligt de bewijslast bij jou. In mijn online training en dit artikel ga ik meer in op het bredere perspectief van de zzp'er in de zorg. De ondernemerscriteria horen daar uiteraard bij, want ze zijn bepalend voor jouw rol als zorgondernemer.

Een online training voor het hele verhaal

Door middel van kennis kun je jouw ondernemerschap verder versterken en heb je minder zorgen. Daarnaast kun je ook eenvoudiger keuzes maken als je de voor en nadelen van het zzp in de zorg kent. De online training 'De basis op orde' heeft uiteindelijk tot doel om jou volledig te informeren over de voor en nadelen, zodat jij kansen kunt benutten.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg