Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
De ondernemerscriteria voor zzp-ers

De 10 ondernemerscriteria voor zzp-ers: 3. voldoende omzet behalen

ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er Feb 10, 2021

Wil jij gezien worden als ondernemer volgens de Belastingdienst? Ik hou zelf de 10 ondernemerscriteria voor zzp'ers aan om dat te bereiken. In dit artikel nummer 3: voldoende omzet behalen. Dit is de derde eis in de rij van tien criteria. Hoe zit dit precies?

Ben je benieuwd waar deze ondernemercriteria vandaan komen? Lees dan eerst dit artikel.

De ondernemerscriteria voor zzp'ers: een gezonde omzet?

Een ondernemer die een product of dienst verkoopt, wordt daar doorgaans voor betaald. Tegenover die betaling moet je een factuur hebben staan. Op basis van die inkomende bedragen, spreek je van jouw 'omzet' als je het hebt over het geld dat binnenkomt. Die omzet is uiteraard een belangrijke motor van je bedrijf. Het zorgt ervoor dat je het ondernemen volhoudt. Een gezonde omzet is een omzet waar van je van kunt leven en waarmee je jezelf kunt beschermen. Het gaat dus niet om wat bijverdiensten, maar om een hoeveelheid geld waar je gedurende het jaar verder mee kan. 

Het is belangrijk dat je voldoende omzet behaalt

Als zzp-er in de zorg doe jij jouw belastingaangifte als IB-ondernemer en jij dient jouw aangifte goed te kunnen verdedigen. Voldoende omzet om van rond te kunnen komen hoort bij een bedrijf. Met een gezonde omzet kun je in jouw levensonderhoud voorzien, je kunt jezelf verzekeren en investeren in bijvoorbeeld een studie. Sparen voor je pensioen, een buffer aanleggen voor een wat mindere tijd; het zijn gezonde onderdelen van een eigen bedrijf. Daar is alleen wel omzet voor nodig en daarom is het belangrijk dat je voldoende omzet behaalt. 

Voldoe jij aan de eisen van de Belastingdienst?

Op het moment dat je niet voldoet aan de eisen van het ondernemerschap, dan kan het gebeuren dat de Belastingdienst een aantal belastingvoordelen terugdraait. Dat wordt veroorzaakt omdat jij niet voldoende aan kunt tonen dat je in alle opzichten ondernemer bent. In mijn online training en dit artikel vertel ik wat je op orde moet hebben als zzp'er in de zorg. De ondernemerscriteria horen daar uiteraard bij, want ze zijn bepalend voor jouw rol als zorgondernemer. Zorg ervoor dat je voldoet aan de eisen van de Belastingdienst. 

Voldoe jij aan de eisen voor ZZP-ers in de zorg? Doe de gratis Ondernemerscheck!

De 10 ondernemerscriteria voor zzp-ers bij de 'Basis op orde'

Wil jij ook werken als ondernemer voor de Belastingdienst? Als je de 10 ondernemerscriteria aanhoudt dan ben je een heel eind op weg. De online training 'De basis op orde' heeft uiteindelijk tot doel om jou volledig te informeren over de voor en nadelen, zodat jij kansen kunt benutten.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg