Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
De 10 ondernemerscriteria

De 10 ondernemerscriteria voor zzp'ers: 1. duurzaamheid en omvang

ib-ondernemer werken als zzp'er Jan 29, 2021

Op welk moment word je als zzp'er in de zorg als ondernemer gezien door de Belastingdienst? Ik hou zelf de 10 ondernemerscriteria voor zzp'ers aan. 'Duurzaamheid en omvang' van jouw onderneming is de eerste in de rij van tien criteria. Hoe zit dit precies?

Ben je benieuwd waar deze ondernemercriteria vandaan komen? Lees dan eerst dit artikel.

De 10 ondernemerscriteria, ook voor zzp'ers in de zorg

De manier waarop er door de rechter gekeken wordt naar zzp'ers ligt grotendeels vast. Ook zzp'ers in de zorg hebben aan die spelregels te voldoen. Wil jij als ondernemer voor de Inkomstenbelasting gezien worden? Dan ligt de bewijslast bij jou. In mijn online training en dit artikel ga ik meer in op het bredere perspectief van de zzp'er in de zorg. De ondernemerscriteria horen daar uiteraard bij, want ze zijn bepalend voor jouw rol als zorgondernemer.

Ondernemerseis 1: duurzaamheid en omvang

Is er sprake van een echt bedrijf? Verdeel jij jouw risico's, bijvoorbeeld door voldoende klanten te hebben? Komt niet een groot deel van jouw omzet uit één plek? Steek je uren in jouw bedrijf op een manier die te maken heeft met een bedrijf? Daar komt die 1225 urengrens per jaar vandaan bijvoorbeeld. Van al je werkzame tijd minimaal 50% in jouw eigen bedrijf steken hoort hier ook bij. Oftewel steek je voldoende tijd in jouw onderneming, verdeel jij je risico's en heeft jouw organisatie ook omvang ten aanzien van omzet? De duurzaamheid en omvang van jouw onderneming moet op orde zijn. 

Voldoe jij aan de eisen voor ZZP-ers in de zorg? Doe de gratis Ondernemerscheck!

Een online training voor het hele verhaal

Door middel van kennis kun je jouw ondernemerschap verder versterken en heb je minder zorgen. Daarnaast kun je ook eenvoudiger keuzes maken als je de voor en nadelen van het zzp in de zorg kent. De online training 'De basis op orde' heeft uiteindelijk tot doel om jou volledig te informeren over de voor en nadelen, zodat jij kansen kunt benutten.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg