Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
De Wtza biedt 3

De Wtza biedt 3 concrete kansen voor zzpers in de zorg

zorgaanbieder zorgprofessional Nov 24, 2021

De nieuwe wet Wtza brengt veel verplichtingen, maar ook veel kansen voor zzpers in de zorg. Wat schiet je er nu als zzper in de zorg mee op als je je houdt aan de Wtza? De Wtza biedt 3 concrete kansen voor zzpers in de zorg

Wil je een kort en krachtig overzicht over de Wtza? Lees ZZPers in de zorg en de Wtza: waar komt het op neer?

Voorkom problemen met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Als zzper in de zorg val je sinds 2016 onder het toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, de IGJ. De Inspectie brengt door middel van de Wtza alle zorgaanbiers in kaart en daar val jij ook onder als zzper. Met de komst van de Wtza wordt de zzper in de zorg nog eens extra gewezen op de eisen die gelden voor zzpers. Dit is onder meer via de kwaliteitscheck van de Inspectie, die nu sinds een half jaar online staat. De checklist laat zien dat zzpers in de zorg over een eigen kwaliteitssysteem dienen te beschikken. Via het Wtza abonnement van ZZP-erindezorg.nl krijg je hier de beschikking over.

Versterk jouw ondernemerschap als zzp'er in de zorg

Al jaren is de Belastingdienst op zoek naar hoe ondernemend zzpers in de zorg nu precies zijn. Je doet als dienstverlener geen grote investeringen, dus daar blijkt je ondernemerschap niet uit. De financiële risico's vallen mee, want je wordt uit publiek geld betaald over het algemeen. Waar zit jouw ondernemerschap dan precies in? Nou, de Wtza geldt niet voor stukadoors, ICT professionals of zelfstandige leraren. Wel voor zzpers in de zorg. Met behulp van de Wtza versterk je jouw ondernemerschap in de zorg.

Lees ook: Belastingdienst ondernemer eisen voor zzp: de 10 op een rij

Toon het verschil aan tussen jou en werknemers

Daarnaast helpt de Wtza bij nog een heel belangrijk dossier. De VAR-verklaring, wet DBA en de webmodule zijn een jarenlange worsteling om jou als zzper te kunnen vergelijken met een collega in loondienst. Ben je nou buiten dienstverband actief, of ben je toch verkapt in loondienst? Het houdt de Belastingdienst al jaren bezig. Hoe onderscheid jij je precies van iemand in een dienstverband? De Wtza biedt je hier de gelegenheid voor. Check deze eisen maar eens en je ziet waar jij wel aan moet voldoen en jouw collega in loondienst niet.

Lees ook: Aangenomen Kamermotie bewijst het eenvoudige denken over zorg zzpers

Ga van zorgprofessional naar zorgaanbieder

Met de Wtza kun je de stap maken van zorgprofessional naar zorgaanbieder. Dit wordt ook van je verlangd. De Wtza biedt 3 concrete kansen voor zzpers in de zorg. ZZP-erindezorg.nl ondersteunt zzpers met het voldoen aan wet- en regelgeving. We hebben daar een uniek basis kwaliteitssysteem voor ingericht. Zodat jij de basis op orde hebt en verder kunt bouwen aan jouw ondernemerschap. Inschrijven doe je hier >>

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg