Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
De Wtza biedt 3

De Wtza biedt 3 concrete kansen voor zzpers in de zorg

zorgaanbieder zorgprofessional Jun 15, 2024

De wet Wtza brengt verplichtingen, maar ook kansen voor zzp'ers in de zorg. Wat schiet je er nu als zzp'er in de zorg mee op als je je houdt aan deze wet? De Wtza biedt 3 concrete kansen voor zzp'ers in de zorg.

Voorkom problemen met de IGJ

Als 'solistisch werkende zorgaanbieder' val je sinds 2016 onder het toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, de IGJ. De Inspectie brengt door middel van de meldplicht Wtza alle zorgaanbieders in kaart en daar val jij ook onder als zzp'er in de zorg. Met de komst van de Wtza wordt jij nog eens extra gewezen op de eisen die gelden voor zzp'ers. De Inspectie hoopt daarmee dat ook solisten werk maken van kwaliteit. Via de Kwaliteitscheck per zorgsoort kun je kijken waar jij aan dient te voldoen. De checklisten laten zien dat zzp'ers in de zorg over een eigen kwaliteitssysteem dienen te beschikken. Via het Wtza abonnement van ZZP-erindezorg.nl krijg je hier de beschikking over.

Versterk jouw ondernemerschap als zzp'er in de zorg

Al jaren is de Belastingdienst op zoek naar hoe ondernemend zzp'ers in de zorg nu precies zijn. Het beeld van de Belastingdienst is kritisch en het is belangrijk dat je je zo ondernemend mogelijk opstelt. Je doet als dienstverlener geen grote investeringen, dus daar blijkt je ondernemerschap niet uit. De financiële risico's vallen mee, want je wordt met publiek geld betaald over het algemeen. Waar zit jouw ondernemerschap dan precies in? Nou, de Wtza geldt niet voor stukadoors, ICT professionals of zelfstandige leraren. Wel voor zzp'ers in de zorg! Met het voldoen aan de Wtza versterk je jouw ondernemerschap in de zorg. Wil je van A tot Z weten waar je aan moet voldoen? Volg dan onze online training.

Onderstreep het verschil met loondienst

Tenslotte helpt de Wtza bij nog een heel belangrijk dossier. De VAR-verklaring van vroeger, de wet DBA nu en de naderende VBAR komen allemaal op dezelfde vraag neer: op welke manier verschil jij in jouw werk van iemand in loondienst? Het houdt de Belastingdienst al jaren bezig. Wil je 'schijnzelfstandigheid' voorkomen, zorg er dan voor dat je een ander soort professional bent dan jouw collega in loondienst. In de praktijk zal je merken dat bemiddelaars en opdrachtgevers scherpe vragen stellen over jouw bedrijf. De samenwerking tussen zzp'ers en zorgorganisaties zal de aankomende jaren verder professionaliseren. Hoe onderscheid jij je precies van iemand in een dienstverband? De Wtza biedt je hier de gelegenheid voor. Check deze eisen maar eens en je ziet waar jij wel aan moet voldoen en jouw collega in loondienst niet.

Maak de stap naar zorgaanbieder!

Met de Wtza kun je de stap maken van zorgprofessional naar zorgaanbieder. Dit wordt ook van je verlangd. De Wtza biedt 3 concrete kansen voor zzpers in de zorg. ZZP-erindezorg.nl ondersteunt zzpers met het voldoen aan wet- en regelgeving en we houden je voortdurend up-to-date. We hebben een uniek basis kwaliteitssysteem voor ingericht. Ook de klachtenregeling, inclusief klachtenfunctionaris en Geschilleninstantie zit bij de prijs van € 10 per maand in. Op die manier heb jij de basis op orde hebt en kun jij verder bouwen aan jouw ondernemerschap. Inschrijven doe je hier >>

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg