Gratis Wtza webinar
Terug naar het overzicht
Ervaringen als zorg zzp'er

Ervaringen als zorg zzp'er, hoe bevalt het?

Jan 07, 2021

Veel zorgprofessionals besluiten om voor zichzelf te starten als zzp in de zorg. Maar hoe zijn de ervaringen als zorg zzp'er, hoe bevalt het? Ik heb de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar wat het oplevert om zzp'er in de zorg te zijn. In dit artikel ga ik in op wat de ervaringen zijn van zzp'er in de zorg.

De positieve ervaringen van zorg zzp'ers

Het zelfstandig ondernemerschap in de zorg levert vooral vrijheid, flexibiliteit en eigen regie op. Het zijn onderwerpen die zorgverleners graag ook in een dienstverband zouden willen ervaren, maar onvoldoende zien. ZZP'ers in de zorg geven het zzp-schap het rapportcijfer 8 en het laatste dienstverband een 5,5. Zorgverleners geven aan werk en prive weer te kunnen combineren en meer aandacht te kunnen besteden aan het vak. De ervaringen als zorg zzp'er zijn dus erg positief.

De negatieve ervaringen van zorg zzp'ers

Negatieve ervaringen van zorg zzp'ers liggen met name financieel. Opdrachtgevers die niet betalen. Zorgverzekeraars die de inzet van zorg corrigeren. Een navordering van de Belastingdienst. Het zijn met name deze voorbeelden die ik de afgelopen 15 jaar terug krijg als negatieve ervaringen van zzp'ers in de zorg. Daarnaast is het voor sommige zelfstandigen ook administratief best belastend om overal aan te voldoen. Ook dit komt soms terug als negatieve ervaring.

Ervaringen als zorg zzp'er in beeld

Wil jij problemen voorkomen? Met een goede voorbereiding op het zelfstandig ondernemerschap weet je aan de voorkant hoe dingen zitten. Daarmee kun je de grootste risico's voorkomen. Ik heb de online training 'De basis op orde' opgenomen. Zorgverleners kunnen zich hiermee goed voor te bereiden op het zelfstandig ondernemerschap. In deze videoserie ga ik ook in op de ervaringen van zorg zzp'ers.

Van is zzp-erindezorg.nl?

Mijn naam is Lex Tabak en ik ben al langere tijd actief met en voor zzp'ers in de zorg actief. Als verpleegkundige was ik ook zelf lange tijd actief als zzp'er in de zorg. Voor zorgprofessionals die starten als zzp in de zorg wil ik een compleet beeld geven over alles wat er speelt. Ik raak hierbij alle onderwerpen die horen bij het zzp-schap. Zodat jij goed voorbereid op pad gaat als zelfstandige zorgprofessional.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp-ers in de zorg al? Klik hieronder!
Wtza abonnement voor zzp-ers in de zorg