Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Hoe werkt een VOG

Hoe werkt een VOG aanvraag via ZZP-erindezorg.nl?

vog Apr 18, 2022

Veel zzp'ers vragen via ZZP-erindezorg.nl een neutrale VOG aan. Dit betekent dat deze VOG niet gebonden is aan één specifieke opdrachtgever, ideaal als je voor meerdere opdrachtgevers werkt. Maar hoe gaat zo'n VOG aanvraag via ZZP-erindezorg.nl in zijn werk? Dat kan je hieronder lezen.

Hoe werkt een VOG aanvraag?

Een VOG wordt afgegeven door Justis, de screeningsautoriteit van de overheid. Zij zijn de enige instantie die VOG aanvragen behandelt en VOG's afgeeft. Bij een VOG aanvraag moet een belanghebbende vermeld worden. Vaak is dit de opdrachtgever of werknemer van de aanvrager. Als ZZP-erindezorg.nl de VOG voor je aanvraagt staan zij vermeld als belanghebbende. De VOG is vervolgens te gebruiken bij meerdere opdrachtgevers. ZZP-erindezorg.nl vraagt kosteloos een VOG aan voor zzp'ers, zij hoeven alleen de kosten van de VOG zelf af te rekenen bij Justis. Een VOG is op 2 manieren aan te vragen, digitaal of via de eigen gemeente van de aanvrager. We bespreken hieronder beide manieren.

Digitale VOG aanvraag

1. ZZP-erindezorg.nl start de VOG aanvraag voor je in een online portaal. Hiervoor hebben wij gegevens nodig van de aanvrager. Deze informatie deel je bij ZZP-erindezorg.nl middels een online formulier waarin gevraagd wordt naar je naam en emailadres. Aangezien het aanvragen een handmatig proces is kunnen hier enkele werkdagen overheen gaan.

2. De aanvrager (zzp'er) ontvangt via de email een uitnodiging om de VOG aanvraag af te ronden. Dit houdt in dat in een online omgeving jij aanvullende informatie invult en de kosten van 33,85 afrekent. Deze kosten reken je af bij Justis.

3. Justis handelt jouw VOG aanvraag af. Als de aangevraagde VOG wordt toegekend ontvang jij deze binnen 1 tot 4 weken, afhankelijk van de drukte bij Justis. 

VOG aanvraag via gemeente

1. Van ZZP-erindezorg.nl ontvang je een VOG aanvraagformulier. Op dit formulier heeft ZZP-erindezorg.nl al de nodige informatie ingevuld. Jij hoeft alleen de nog openstaande vragen in te vullen als aanvrager.

2. Met het ingevulde aanvraagformulier ga je naar het gemeentehuis. Vaak is hiervoor een afspraak nodig. Het aanvraagformulier geef je af bij de gemeente. Zij starten de aanvraag bij Justis. Je rekent af bij de gemeente. De kosten van een aanvraag via de gemeente zijn hoger, namelijk €41,35. 

3. Justis handelt jouw VOG aanvraag af. Als de aangevraagde VOG wordt toegekend ontvang jij deze binnen 1 tot 4 weken, afhankelijk van de drukte bij Justis. 

Wil jij een VOG aanvragen via ZZP-erindezorg.nl? Dat kan hier

Mochten hier nog vragen over zijn, kan je deze stellen via ons contactformulier

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg