Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Ingeschreven in het Zorgaanbiedersportaal

Ingeschreven in het Zorgaanbiedersportaal. En dan?

buiten dienstverband ib-ondernemer zorgaanbieder zorgprofessional Dec 02, 2021

Vanaf 1 januari 2022 worden alle zzpers in de zorg gezien als zorgaanbieder. Dit is een gevolg van de nieuwe wet Wtza. Met deze nieuwe wet wordt het Zorgaanbiedersportaal (LRZavan groot belang. Iedere zorgaanbieder, dus ook zzpers moeten zich inschrijven in dit openbare register. Veel zzpers staan inmiddels ingeschreven in het Zorgaanbiedersportaal. En dan? Wat is de volgende stap?

Met alleen een melding ben je er niet

Laten we bij het begin beginnen. Het Zorgaanbiedersportaal is iets anders dan bijvoorbeeld een Kamer van Koophandel register waar je je inschrijft en het daarna klaar is. Alhoewel de Wtza een 'meldplicht' introduceert voor alle zorgaanbieders, wil dat niet zeggen dat melden voldoende is. Van jou wordt verlangd dat je na een inschrijving bij het Zorgaanbiedersportaal aan de slag gaat met wet- en regelgeving. De bedoeling van de inschrijving is dus niet alleen dát je ingeschreven staat, maar ook dat je bevestigt op de hoogte te zijn van de regels.

Jouw onderneming, jouw praktijk

Niet alle zorgprofessionals hebben hetzelfde vak. Ook hebben niet alle zorgprofessionals hetzelfde type cliënt of patiënt. Daarnaast hebben we te maken met verschillende sectoren. Hoe jij jouw onderneming als zorgaanbieder hebt ingericht, is bepalend voor waar je aan moet voldoen vanuit wet- en regelgeving. Het valt dus niet zomaar in twee zinnen uit te leggen waar je precies aan moet voldoen. Belangrijk is dat je aan de slag bent met het voldoen aan wet- en regelgeving. ZZP-erindezorg.nl biedt via het Wtza abonnement een basis waarmee jij aan wet- en regelgeving kunt voldoen.

Wist je dat het gratis Wtza webinar voor zzpers in de zorg van start is?

Ingeschreven in het Zorgaanbiedersportaal. Dan kun je van start

Hoe ervaar jij de Wtza? Als een verhoging van administratieve lasten, of als een kans om je eigen praktijk uit te bouwen? Wij zien het laatste. De Wtza biedt heel concrete kansen om je te onderscheiden als zorgprofessional, als ondernemer en als zorgaanbieder. Na jouw vermelding op het Zorgaanbiedersportaal en jouw aanmelding bij de IGJ begint het pas. Dat is het moment waarin jij aan de slag kunt met de beweging naar volwaardig zorgaanbieder zijn. Met de meldplicht voor zzpers binnen de Wtza heeft de zzper in de zorg eindelijk de mogelijkheid om zich echt te onderscheiden van medewerkers in loondienst.

Lees ook: De Wtza biedt 3 concrete kansen voor zzpers in de zorg

ZZP-erindezorg.nl schrijft regelmatig over de Wtza

Wil je meer weten over hoe het precies zit met de Wtza en heb je tijd om het een en ander te lezen? Naast ons online webinar, hebben we ook artikelen gepubliceerd die je kunt lezen. Je kunt ook in de linker balk op 'Wtza' een zoekopdracht geven. Dan heb je een totaal overzicht.

Dit zijn de best gelezen artikelen

ZZPers in de zorg en de Wtza: waar komt het op neer?

Nieuwe wet maakt van iedere zzper in de zorg een zorgaanbieder

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg