Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
jezelf verkopen als zzp'er

Jezelf verkopen als zzp'er in de zorg? Werk vanuit je kracht

werken als zzp'er Aug 01, 2021

Als zzp'er in de zorg, ben je naast zorgverlener ook ondernemer én zorgaanbieder. Je wilt jouw unieke mix van kennis en ervaring als zorgprofessional inzetten om jouw ondernemersdoelen te behalen. Maar wat antwoord je als een opdrachtgever vraagt naar jouw toegevoegde waarde voor de zorgsector. Hoe zou je jezelf verkopen als zzp'er?

Van vaststellen wat er niet goed gaat..

ZZP-erindezorg.nl werkt veel voor en samen met zzp’ers in de zorg. We horen dan ook regelmatig wat er op dit moment niet goed gaat in de zorg. Dat is niet gek, aangezien de zzp’er in de zorg de meest dynamische professional is die we hebben binnen de zorgsector. Zzp'ers werken in verschillende organisaties, in hun eentje of binnen een team, met behulp van verschillende financieringsvormen en in verschillende zorgdomeinen. Dat levert een heel breed en soms verontrustend perspectief op de praktijk. Zelfstandige zorgprofessionals zien en horen veel en hebben er geen belang bij om dit toe te dekken. Ze delen hun ongenoegen over de tekort schietende praktijk naar elkaar en richting ons als service-organisatie. Maar dat er naast dingen die verkeerd gaat ook goed gaat, daar horen we zorgprofessionals minder over.

Jouw zorgonderneming opstarten doe je stap voor stap. Lees meer.

.. naar hoe dan wel

Draai hem nu eens om. Stel dat een opdrachtgever, zoals een gemeente, zorgverzekeraar of zorgkantoor, een voorstel van je zou willen ontvangen. Ze nodigen je uit en stellen de vraag: wat gaan we dan doen met elkaar? Dat jij mag oplossen wat in de praktijk nu niet opgelost is. Wat zou dat zijn? Waar ligt jouw unieke toegevoegde waarde? Zou je dan kunnen benoemen wat dat is? Welke oplossing jij biedt? En hoe je dat zou doen? Hoe zou jij jezelf verkopen als zzp'er? We zijn benieuwd naar jouw antwoord op de volgende vragen:

Zou je betere kwaliteit van zorg leveren dan andere partijen? Hoe dan?

Zou je dit samen met anderen bieden, of alleen? Op welke wijze?

Zou je goedkoper kunnen werken dan andere partijen? Hoe is dat mogelijk?

Zou je de zorg slimmer organiseren? Hoe zou je dat doen?

Zou je de financierende partij kunnen ontzorgen? Op welke manier?

Jezelf verkopen als zzp'er?

Veel (zorg) ondernemers denken te weinig na over wat hun sterkte kanten zijn. Heb je oog voor de mens? Is jouw zorginhoudelijk kennis van hoog niveau? Of kan je goed samenwerken met andere benodigde zorgprofessionals? Het is belangrijk dit voor jezelf helder te krijgen. Daarna kan je dit ook uitdragen naar anderen op bijvoorbeeld je eigen website als zzp'er of andere uitingen. Zo voldoe je ook aan #8 van de 10 ondernemerscriteria van de Belastingdienst: Reclame maken

 

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg