Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Jouw profiel op Zorgaanbiedersportaal

Jouw profiel op Zorgaanbiedersportaal opzoeken en delen is eenvoudig

zorgaanbieder May 02, 2022

Sinds 1 januari 2022 moeten alle zzp'ers in de zorg vermeld staan in het Zorgaanbiedersportaal. Het komt voor dat opdrachtgevers, bemiddelaars of cliënten vragen om een bewijs van inschrijving in het Zorgaanbiedersportaal. Jouw profiel op Zorgaanbiedersportaal opzoeken en delen is heel eenvoudig. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Wat is het Zorgaanbiedersportaal?

Het Zorgaanbiedersportaal, ook wel Landelijk Register Zorgaanbieders (LRZa) genoemd, is een digitale omgeving waar je alle zorgaanbieders kunt vinden die onder de Wkkgz en Jeugdwet zorg verlenen. Het maakt hierbij niet uit of je als onderaannemer actief bent of eigen cliënten hebt. Het register is openbaar en eenvoudig te benaderen. Met de start van de Wtza op 1 januari 2022 is er een meldplicht die alle zzp'ers in de zorg verplicht om zich te melden. Dit is de reden waarom opdrachtgevers, bemiddelaars en cliënten kunnen vragen om een bewijs van inschrijving in het Zorgaanbiedersportaal. Zij willen zeker weten dat jij jezelf hebt aangemeld. Jouw profiel op Zorgaanbiedersportaal opzoeken en delen is eenvoudig. Hoe gaat dit in zijn werk?

Lees ook: Melden bij de Inspectie als zzp'er in de zorg. Hoe zit het?

Stap 1: zoek jezelf op in het Zorgaanbiedersportaal

Je kunt je eigen bedrijf eenvoudig opzoeken in het Zorgaanbiedersportaal. Dit kun je doen op naam van jouw bedrijf, op KvK nummer of op postcode. Het Zorgaanbiederportaal is een openbaar register, dat voor iedereen eenvoudig te benaderen is. Dus ook voor jou.

  1. Ga naar https://zoeken.zorgaanbiedersportaal.nl;
  2. Toets jouw bedrijfsnaam in en klik op 'zoeken';
  3. Selecteer jouw bedrijf uit de lijst met zoekresultaten en klik hierop.

Je komt nu op jouw online bedrijfsprofiel uit op het Zorgaanbiedersportaal. Daar zie je een aantal bedrijfsgegevens van jezelf.

Lees ook: Meldplicht Wtza: waar moet je als zzp'er op letten voor 1 juli?

Stap 2: kopieer de unieke link in je webbrowser

Het zorgaanbiedersportaal geeft iedere zorgaanbieder automatisch een unieke link. Als je jezelf gevonden hebt, kun je de unieke link uit jouw webbrowser kopiëren. Deze link blijft in stand en kun je met iedereen delen die behoefte heeft aan een bewijs van jouw inschrijving. Als je op de link klikt kom je automatisch op jouw profiel en kan iemand direct jouw actuele gegevens raadplegen. Er is dus geen certificaat, PDF, bewijs van inschrijving of iets dergelijks nodig om te bewijzen dat je ingeschreven staat. Simpelweg de link van jouw profiel delen is voldoende. Eenvoudiger wordt het niet. Jouw profiel op Zorgaanbiedersportaal opzoeken en delen is dus heel eenvoudig.

Tip: sla de unieke link ergens op

Als laatste nog even een tip voor het eenvoudig kunnen delen van jouw profiel op het Zorgaanbiedersportaal. Sla jouw unieke link ergens op, bijvoorbeeld op jouw telefoon, een e-mail of een bestand in een map. Op die manier kun je de link eenvoudig delen als iemand er om vraagt. Ook zou je jouw link via jouw website kunnen aanreiken aan jouw bezoekers. Een link met 'Ingeschreven op het Zorgaanbiedersportaal' kun je laten doorverwijzen naar jouw profiel. Op die wijze kun je iedereen laten zien dat je voldoet aan de meldplicht en actief aan de slag bent met wet- en regelgeving.

Lees ook: Ingeschreven in het Zorgaanbiedersportaal. En dan?

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg