Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Losse diensten als zzp'er

Losse diensten als zzp'er naast een dienstverband. Hoe werkt dat?

dienstverband ib-ondernemer Dec 27, 2021

Wekelijks geeft ZZP-erindezorg.nl fysieke bijeenkomsten en online webinars over het starten en werken als zzp'er in de zorg. Veel zorgverleners willen voorzichtig starten vanuit hun vaste contract. Losse diensten als zzp'er naast een dienstverband. Hoe werkt dat?

Starten met ZZP naast dienstverband

Veel zorgverleners geven de voorkeur aan het starten met zzp'er in de zorg naast een vast dienstverband. De voordelen daarvan zijn groot. Enerzijds houd je een vast inkomen en blijf je verzekerd voor arbeidsongeschiktheid en werkeloosheid. Anderzijds kun je experimenteren met het werken als zzp'er. Veel zorgverleners starten dan ook als zzp'er vanuit een dienstverband. 

Lees ook: Online webinar starten als zzp'er in de zorg nu beschikbaar

Kun je met één dag per week zzp'er in de zorg zijn?

Een veelgestelde vraag is of je wel zzp'er in de zorg kunt zijn voor een dag in de week. Dat is zeker mogelijk. Het is belangrijk om een onderscheid te maken tussen:

  • Je werkt een aantal diensten per jaar als zzp'er. Op dat moment heb je bijverdiensten;
  • Je werkt meer dan 1225 uur per jaar als zzp'er. Op dat moment kun je gezien worden als ondernemer.

Je kunt dus ook met een dag in de week zzp'er zijn, maar dat wil niet zeggen dat je ook direct als IB-ondernemer gezien wordt. Met een aantal diensten per maand werken als zzp'er heb je bijverdiensten. Dit wordt 'Resultaat uit Overige Werkzaamheden' (ROW) genoemd.

Lees ook: Starten als zorg zzp'er? Met dit abonnement maak je een goede start!

Starten met losse diensten als zzp'er naast een dienstverband

Heb jij het idee dat je het wil proberen als zzp'er in de zorg? Bedenk dan goed dat je aantal zaken geregeld moet hebben voordat je start. Doe je dat niet dan ben je in overtreding. Hoe krijg je een beeld over wat je op orde moet hebben als startende zzp'er in de zorg?

Tips voor starters

 

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg