Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
 

Maandupdate februari: de groep zzp'ers in de zorg wil samen optrekken

maandupdate Feb 01, 2023

Voor ZZP-erindezorg.nl stond januari in het teken van onderzoek naar het vertrouwen in de eigen toekomst van zzp'ers in de zorg. De uitkomst is duidelijk. De groep zzp'ers in de zorg wil samen optrekken. In de maandupdate van februari staan we stil bij alle ontwikkelingen van de afgelopen maand, waaronder ons onderzoek.

Aangekondigde maatregelen leiden tot zorgen

De aankomende jaren zijn er allerlei maatregelen rond zzp'ers in de zorg op komst.

Zijn dit onderwerpen waar zzp'ers zich druk over maken? Ja, zo bleek afgelopen maand. 83% van zzp'ers in de zorg maakt zich zorgen over de toekomst. Daarnaast hebben veel zzp'ers in de zorg de behoefte om met elkaar samen op te trekken. We gaan in onze online maandupdate van februari uitgebreid in op deze resultaten en lichten toe hoe de wereld van belangenbehartiging op dit moment in elkaar zit.

Negatieve berichten leiden tot frustratie

Naast zorgen, zijn er ook frustraties over de aanhoudende negatieve berichtgeving. Dit is al jaren aan de hand en afgelopen maand was geen uitzondering. Buurtzorg spande de kroon met wat zendtijd waarin zij aankondigde afscheid te nemen van zzp'ers in de zorg. Het leidde tot nogal wat boze reacties en de Blok heeft beloofd dat hij op korte termijn een persoonlijke reactie zal geven aan de honderden zzp'ers die werkzaam zijn voor Buurtzorg. Het ligt toch allemaal een stuk genuanceerder, zo heeft de Blok aangekondigd. Desalniettemin blijft dit type berichtgeving voortdurend de kop opsteken en komt ook deze negatieve trend sterk terug in onze onderzoeksresultaten. Ook dit geeft aanleiding tot de behoefte aan samenwerking, zo wordt duidelijk.

De groep zzp'ers is aan zet

Onze maandupdate staat in het teken van het onderzoek onder zzp'ers, de maatregelen die komen gaan en hoe je kunt kijken naar het samenbrengen van een groep gelijkgestemden. Deze en alle voorgaande maandupdates zijn te vinden in onze online omgeving, inloggen voor abonnees kan hier

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg