Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Meldpunt Zorgbonus Gemist 2021

Meldpunt Zorgbonus Gemist 2021 geopend

zorgbonus Aug 28, 2021

Het meldpunt Zorgbonus Gemist 2021 is geopend. Onderaan deze pagina vind je een kort onderzoek naar jouw ervaringen met de zorgbonus 2021.

Waarom een meldpunt zorgbonus?

Zo'n 256.000 zorgmedewerkers kregen geen zorgbonus in 2020, zo bevestigde de minister begin dit jaar. De actie Zorgbonus gemist? haalde in 2020 duizenden reacties op van zorgmedewerkers. Het kwam erop neer dat lang niet alle zorgorganisaties bereid waren om een aanvraag te doen. Dit werd veroorzaakt doordat zorgorganisaties soms simpelweg niet van mening waren dat er een uitzonderlijke prestatie was geleverd. Om die reden zagen zij af van een aanvraag. Ook werd teruggegeven dat zorgorganisaties zich soms zorgen maakten over de financiële gevolgen. De angst voor naheffingen en terugbetalen was aanleiding voor heel vreemde situaties. Kortom, de zorgbonus 2020 zat niet goed in elkaar en leidde tot onrechtvaardigheid.

Meer lezen? Ga dan naar ons dossier Zorgbonus Gemist?

Ook zorgbonus 2021 levert problemen op

De willekeur van zorgorganisaties richting zorgmedewerkers gaat ook dit jaar door. Ditmaal zit de zorgbonus regeling zo in elkaar dat werkgevers zelf mogen bepalen of ze een aanvraag willen doen. Vorig jaar was het nog een vraag of zorgorganisaties van een aanvraag af mochten zien, maar dit jaar is het overduidelijk. Als een zorgorganisatie geen reden ziet voor een aanvraag, hoeven ze geen aanvraag te doen. Ook al heb jij als zorgmedewerker misschien wel degelijk met corona te maken gehad. Alle reden dus om het meldpunt Zorgbonus Gemist 2021 te openen. Er is namelijk weer veel reden voor een ongelijke behandeling van zorgmedewerkers.

Lees ook: Ook zorgbonus 2021 krijgt beperkte medewerking van zorgorganisaties

Meldpunt Zorgbonus Gemist 2021 is geopend

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met de zorgbonus 2021. Ook dit jaar houd ik de ontwikkelingen bij. Deze ervaringen publiceren we net als vorig jaar. Of dat wat oplevert is maar zeer de vraag. Desalniettemin is het goed om jezelf te laten horen. Hieronder vind je ons onderzoek naar de zorgbonus 2021. Alvast bedankt voor jouw medewerking. Artikelen over de zorgbonus vind je op deze website.

 

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg