Gratis webinars
Word direct abonnee
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Ondernemerschap in de zorgsector

Ondernemerschap in de zorgsector; hoe start je als zzp'er?

buiten dienstverband ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er zorgaanbieder zorgprofessional Jun 09, 2021

Heb je interesse in ondernemerschap in de zorgsector? Veel zorgverleners starten allereerst als zelfstandige in de zorg. Maar hoe start je als zzp'er? 

Waarom is zzp in de zorg zo populair?

De stap naar ondernemerschap wordt vooral genomen omdat het dienstverband teveel beperkingen oplegt voor zorgprofessionals. De laatste jaren is het er niet eenvoudiger op geworden voor zorgprofessionals. Kleine contracten, weinig grip op het rooster en weinig waardering vanuit de werkgever maken dat velen nadenken over het zelf ondernemen in de zorgsector. Eenmaal gestart als zzp in de zorg, zijn zorgverleners erg tevreden over de eigen regie en flexibiliteit die het werken als zelfstandige met zich meebrengt. Werken als zzp wordt dus hoog gewaardeerd. 

Ondernemerschap in de zorgsector is niet eenvoudig

Het valt wel op dat veel zorgverleners die gaan ondernemen in de zorgsector en gaandeweg pas achter komen wat er bij komt kijken. Hoe start je als zzp'er met ondernemerschap in de zorgsector? Realiseer je dat je meerdere rollen tegelijkertijd hebt als ondernemer. 

Al deze rollen vragen aandacht. Voorkom problemen met de Belastingdienst of de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Bereid je goed voor en besef dat verschillende toezichthoudende instanties een mening hebben over wat jij zou moeten doen.

Alles over starten als ZZP'er in de zorg lees je hier

Wat is zzp-erindezorg.nl?

De website zzp-erindezorg.nl ben ik gestart in 2008. Destijds als platform om in kaart te brengen hoe zzp in de zorg werkt. Inmiddels is de website een service platform voor opdrachtgevers, intermediairs en uiteraard de zzp-er zelf. Als verpleegkundige was ik ook zelf lange tijd actief als zzp'er in de zorg. De afgelopen 15 jaar heb ik expertise opgedaan over hoe de zzp-er in de zorg werkt. Op deze website vind je onder meer een online training. Daar heb ik nu voor het eerst al mijn kennis en ervaring verzameld. Ik vertel over de vier rollen die je hebt als zzp'er in de zorg, de risico's die je loopt en de kansen die er liggen. Ook vertel ik over de ontwikkeling van de groep zzp'ers, maar heb het bijvoorbeeld ook over de praktische inschrijving bij de KvK. Op die manier wil ik je een compleet beeld geven over alles wat er speelt en de onderwerpen die horen bij het zzp-schap. Zodat jij goed voorbereid op pad gaat als zelfstandige zorgprofessional.

 

Maak uw eigen enquête voor feedback van gebruikers

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp-ers in de zorg al? Klik hieronder!
Wtza abonnement voor zzp-ers in de zorg