Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Onderzoek: 86% van

Onderzoek: 86% van ex-medewerkers raadt oud werkgever niet aan

arbeidsmarkt Aug 11, 2022

Als we de beweging van zzp'ers in de zorg beter willen begrijpen, moeten we kijken naar wat zorgmedewerkers doen voordat zij zzp'er worden. Via diverse onderzoeken komt de beweging van zorgmedewerkers in een dienstverband steeds beter in beeld. Een koepel van werkgevers deed onlangs verdiepend onderzoek: 86% van ex-medewerkers raadt de oud-werkgever niet aan.

14% zorgmedewerkers kijkt positief terug na ontslag

Een verdiepend onderzoek onder 33.345 zorgmedewerkers van 260 zorg- en welzijnsorganisaties leverde op dat 86% van de ex-zorgmedewerkers de oud-werkgever niet aan zou raden. Bijna de helft van de respondenten is uitgesproken negatief over de oud-werkgever. Deze resultaten zijn opgehaald over het jaar 2021, drie jaar nadat de campagne Ik Zorg. door diezelfde werkgevers in gang is gezet. Het doel van de campagne was het 'aantrekkelijk presenteren van de sector' en het 'positieve gevoel voor de sector aanwakkeren'. Slechts 14% van zorgmedewerkers die uitstromen kijken positief terug naar de oud-werkgever.

Diverse onderzoeken brengen dezelfde verwijten

Een ander doel van de campagne Ik Zorg. was het 'matchen van interesses, vacatures en ervaring, aangevuld met persoonlijk advies'. Juist op dit punt blijkt het in de praktijk te schuren. De verwijten die zorgmedewerkers maken in het verdiepend onderzoek van RegioPlus, zijn precies dezelfde als de recente resultaten van het onderzoekscollectief van pensioenfondsen.

  1. Verkeerde manier van werken en aansturing;
  2. Onvoldoende uitdaging in werkzaamheden;
  3. Onvoldoende loopbaanmogelijkheden.

Uitdaging en loopbaan hebben juist de interesse van zorgmedewerkers

Het blijkt dat de onderwerpen uitdaging en loopbaanmogelijkheden juist de interesse hebben van zorgmedewerkers. Als we de opbrengsten van de Zorginspirator erbij pakken, dan blijkt dat zorgmedewerkers juist in hoge mate hiermee bezig zijn. Ruim een kwart van de bezoekers van De Zorginspirator is op zoek naar uitdagender werk, maar dit hoeft niet zozeer verticale groei naar een 'hogere' functie te zijn. Meer verantwoordelijkheid dragen binnen het eigen vakgebied is dus een prioriteit. Waar werkgevers slecht op scoren, blijken precies de onderwerpen te zijn die van grote betekenis zijn voor zorgmedewerkers.

Omstandigheden in dienstverband zijn niet meer toereikend

Het vaste dienstverband wordt steeds vaker vrijwillig verlaten. Ondanks dat werkomstandigheden zoals ‘samenwerken in team’ en ‘een vaste werkplek/afdeling’ het meest belangrijk worden gevonden. Van de 100 zorgmedewerkers die vrijwillig het dienstverband verlaten, keren er slechts 58 terug in een dienstverband. Van de 58 zorgmedewerkers die voor een nieuw dienstverband kiezen, verlaten er 23 binnen twee jaar weer dat (nieuwe) dienstverband. De omstandigheden in een dienstverband blijken dus niet meer toereikend. De vraag is of werkgevers de financiële middelen gaan krijgen om goed werkgeverschap te kunnen vertonen. Op dit moment houden ze tussen de 0% en 2% over aan financiële middelen aan het einde van het jaar. De vraag is of de financier een rol voor zichzelf ziet om de kwaliteit van het werkgeverschap te verbeteren.

Zorgverzekeraars Nederland - 'Zorgverzekeraars zien dat werkgevers in de zorg hard bezig zijn om zich te ontwikkelen tot een werkgever van deze tijd.'

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg