Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Prinsjesdag 2022: alle zzp

Prinsjesdag 2022: alle zzp in de zorg maatregelen op een rij

werken als zzp'er Sep 26, 2022

De belangrijkste plannen van het kabinet zijn vorige week tijdens Prinsjesdag bekend gemaakt. Voor zzp'ers in de zorg komen er twee onderdelen op hen af. De specifieke maatregelen uit het Integraal Zorgakkoord en de algemene maatregelen die gelden voor alle zzp'ers. Wat valt op bij Prinsjesdag 2022: alle zzp-ers in de zorg krijgen met allerlei soorten maatregelen te maken.

Zelfstandigenaftrek sneller afgebouwd

Tijdens Prinsjesdag 2021 zou de zelfstandigenaftrek nog in vijf jaar afgebouwd worden van € 6310 naar € 4510. Dit tempo van afbouw wordt verdubbeld. De boodschap van Prinsjesdag 2022: alle zzp-ers zien hun zelfstandigenaftrek van € 6310 naar € 900 teruglopen in 5 jaar tijd. De zelfstandigenaftrek 2022 zal nog hetzelfde bedragen als aangekondigd was, namelijk €6310. Daarna gaat het hard naar beneden, met een vermindering van zo'n € 1200 per jaar. De zelfstandigenaftrek is één van de meest belangrijke fiscale aftrekposten voor zzp'ers.

De Fiscale Oudedagreserve (FOR) wordt afgeschaft

Eén van de mogelijkheden die zzp'ers hebben om pensioen op te bouwen, is de Fiscale Oudedagsreserve (FOR). Zo'n 80.000 zzp'ers maken gebruik van de FOR. De FOR stelt je in staat om een deel van jouw bruto omzet te reserveren voor later. Pas dan betaal je er belasting over. Op dat later moment heb je een lagere belastingdruk over dat geld dan je op dit moment zou hebben. Zzp'ers mogen de FOR voorziening vanaf 1 januari 2023 niet meer aanleggen. Er is dus niet zozeer sprake van 'afschaffing' van de FOR, maar bevriezing vanaf 1-1-2023.

Verlaging inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting in de eerste schijf gaat naar beneden en daar hebben zzp'ers ook voordeel bij. Schijf 1 gaat tot een inkomen van € 69.399 en kende een belastingdruk van 37,07%. Dit gaat vanaf 2023 naar 36,93%. Het is een maatregel die de middeninkomens moet ondersteunen en zorgt ervoor dat jouw netto inkomen als zzp'er in de zorg wat stijgt. Schijf 2 van de inkomstenbelasting blijft hetzelfde; 49,50%.

Prinsjesdag 2022: het Integraal Zorgakkoord

In de definitieve versie van het Integraal Zorgakkoord (IZA) lees je de maatregelen die specifiek zijn gericht op zzp'ers in de zorg. Het IZA is formeel gepubliceerd op Prinsjesdag. In het concept Integraal Zorgakkoord werden er al maatregelen tegen zzp'ers in de zorg aangekondigd. Na een periode waarin duidelijk werd dat partijen afhaakten bij het IZA en de aanval op ongecontracteerde zorg opnieuw werd geopend, tekenden partijen alsnog. Het gevolg is dat jij als zzp'er in de zorg de aankomende jaren met een aantal trends te maken krijgt om de groei van het aantal zzp'ers in de zorg te beperken. Welke maatregelen bleven overeind in het IZA?

Bewustwording bij starters in de zorg moet omhoog

De bewustwording over wat zzp-schap in de zorg precies is, moet omhoog. Van werkgevers en zzp brancheorganisaties wordt verlangd dat zij dit op gaan pakken. De afgelopen jaren is de groei van zzp'ers deels veroorzaakt door zorgmedewerkers die onvoldoende geïnformeerd waren over wat de stap naar zzp precies met zich meebrengt. Het klein maken van de verantwoordelijkheden van het zzp-schap moet dus stoppen.

Alle diensten, alle dagen werken

Het beeld in de zorgpolder is dat zzp'ers in de zorg alleen de 'leuke diensten' draaien. De vraag waarom deze 'leuke diensten' bij zorgorganisaties open staan als ze zo leuk zijn, blijft onbeantwoord. Flexwerkers zouden luxe werkers zijn die alleen maar tijdens kantooruren aan de slag willen. Om die reden moeten zzp'ers ook verplicht Avond, Weekenden en Nachten (ANW-diensten) draaien, aldus de opstellers van het IZA. Voor zzp'ers geen enkel probleem. Om werk en privé te combineren werken ze niet iedere week alle dagen, alle diensten. Wel werkt de groep ieder moment van de dag, alle dagen van de week. Je zou het ook medewerkers in loondienst gunnen dat zij werk en privé mogen combineren.

Relatie tussen CAO-loon en uurtarief

Om concurrentie tussen zzp en dienstverband te verkleinen, is de kans aanzienlijk dat er tariefafspraken voor zzp'ers worden voorgesteld de aankomende periode. De bedoeling hierbij is dat zzp'ers en zorgmedewerkers in dienstverband niet meer dan een bepaalde 'bandbreedte' verschillen van elkaar. De hoop is dat daardoor de stap naar zzp minder snel gemaakt wordt. Het lastige is wel dat er vóór de financiële prikkel, een andere drijfveer is die de stap naar zzp vooral veroorzaakt. De liefde voor het vak. De vraag is dus of een maximum tarief voor zzp'ers iets op gaat lossen.

Handhaving wet DBA en schijnzelfstandigheid

Werkgevers worden gezien als de eerste partij die een belangrijke rol kan spelen bij de handhaving op de wet DBA. Daarnaast neemt de Belastingdienst meer ruimte om de aanpak van schijnzelfstandigheid uit te breiden. Dat is mogelijk omdat dit kabinet de definitie 'schijnzelfstandigheid' heeft opgerekt. De verwachting is dat zorgorganisaties zorgvuldiger gaan kijken naar de contractering van zzp'ers.

De oplossing? Volwaardig ondernemerschap

Tot op heden wordt er gekeken naar wat zzp'ers krijgen, in plaats van wat zorgmedewerkers in dienstverband missen. Dat is de omgekeerde wereld, maar tot nu toe is dat de werkelijkheid waarmee we moeten werken. Samengevat stellen de maatregelen van Prinsjesdag 2022: alle zzp-ers in de zorg moeten aan de slag. De groei van het aantal zzp'ers in de zorg is enorm geweest en nog steeds ontwikkelt zich dit sterk door. Lang niet alle zorgmedewerkers maakten serieus werk van het ondernemerschap in de zorg en gingen simpelweg aan de slag. Tot nu toe horen wij veel zzp'ers zeggen dat ze het afwachten en wel zien wanneer de eisen voor zzp'ers omhoog gaan. De aankomende jaren zal de druk op volwaardig ondernemerschap toenemen. En dat is gezond. Zelfstandig ondernemerschap in de zorg moet een weloverwogen keuze zijn, met aandacht voor de risico's die je loopt en de wet- en regelgeving die erbij komt kijken. Investeer in volwaardig ondernemerschap en je zal merken dat je duurzaam aan de slag kunt blijven. We ondernemen graag met je mee.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg