Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Regel ZZP zorg verzekeringen

Regel ZZP zorg verzekeringen vanaf dag 1

ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er May 24, 2021

Wil jij starten of werken als zzp in de zorg? Regel jouw zzp zorg verzekeringen dan wel vanaf dag 1. Ook al werk je maar enkele dagen naast een loondienst verband, dan nog ben je aansprakelijk. Dat vraagt dat je na je inschrijving bij de Kamer van Koophandel gelijk een verzekering regelt.

Ook bij parttime ondernemen moet je je verzekeren

Wil je starten als zzp'er in de zorg, maar niet gelijk stoppen met het dienstverband? Veel zzpers in de zorg kiezen voor een combinatie van zzp met dienstverband. Parttime ondernemen is goed mogelijk als zorgprofessional, maar je moet je wel vanaf dag 1 verzekeren. Ieder uur dat je jezelf namelijk verhuurt als zzp in de zorg is namelijk voor jouw eigen rekening en risico.

Hoe regel je ZZP zorg verzekeringen?

Als zzp'er in de zorg loop je aansprakelijkheidsrisico voor jouw bedrijf en beroep. Dit vraagt een verzekering die rekening houdt met schade die ontstaat na een beroep en schade door vakinhoudelijk handelen. Daarnaast is jouw beroep bepalend voor de risico's die je loopt. Een tandarts loopt namelijk andere risico's dan een wijkverpleegkundige. Ben je van plan ZZP zorg verzekeringen te organiseren, regel deze dan wel vanaf dag 1. Naar mijn mening is advies op maat noodzakelijk. Misschien heb jij iemand in jouw netwerk die voldoende kennis heeft over het verzekeren van zzp'ers in de zorg. Is dat niet zo en wil je in contact komen met een specialist op dit onderwerp? Stuur me dan even een berichtje dan koppel ik je aan iemand die ik zelf voor mijn eigen verzekeringen inzet. Ben je op zoek naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg? Kijk dan eens op BAVzorg.nl.

Hoe regel je ZZP zorg verzekeringen? Volg de training

Wil je meer achtergrond over starten als zzp'er in de zorg? Lees dan ook mijn introductie artikel over wat je moet weten. Als verpleegkundige was ik ook zelf lange tijd actief als zzp-er in de zorg. Voor zorgprofessionals die starten als zzp in de zorg wil ik een compleet beeld geven over alles wat er speelt. De training die ik heb ingericht heet 'De basis op orde'. Ik raak hierbij alle onderwerpen die horen bij het zzp-schap. Zodat jij goed voorbereid op pad gaat als zelfstandige zorgprofessional.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg