Gratis webinars
Word direct abonnee
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Route voor boosterprik zzpers

Route voor boosterprik zzpers in de zorg nog niet duidelijk

zorgprofessional Nov 23, 2021

We krijgen veel vragen binnen over de boosterprik voor zorgmedewerkers. Uiteraard houden we de actualiteit voor je bij. In dit artikel de laatste stand van zaken over de boosterprik voor flexwerkers en zzpers in de zorg. 

Belofte loopt voor op organisatie

Sinds 19 november is de boostervaccinatie campagne van start. De eerste stap in de campagne is de zorg voor kwetsbare bewoners van verpleeghuizen. Het proces voor zorgmedewerkers is vanuit de GGD nog niet gestart. Op dit moment wordt verwacht dat dit uiterlijk medio december op orde is. Instellingen, zoals ziekenhuizen die zelf hun medewerkers vaccineren, kunnen sneller aan de slag voor zorgmedewerkers.

Zorgmedewerkers die in dienst zijn bij een organisatie kunnen dus op korte termijn de boostervaccinatie halen. Voor flexibel werkenden en zzpers in de zorg is het nog even afwachten hoe het precies zal gaan lopen. De belofte die gedaan is dat zorgmedewerkers zeer binnenkort hun boosterprik kunnen halen, loopt dus voor op de organisatie van de vacccinatiecampagne. Op dit moment is nog niet bekend waar uitzendkrachten, gedetacheerden en zzpers in de zorg hun boosterprik kunnen halen. Dit moet nog bepaald worden.

Lees ook: Boosterprik voor zzp zorgmedewerkers: wat mag je verwachten?

Van wie krijg jij een uitnodiging voor boosterprik?

Het is nog onduidelijk hoe zzpers in de zorg en andere flexwerkers hun uitnodiging krijgen voor een boosterprik. De verwachting is dat dit de aankomende weken duidelijk wordt. Je moet als zorgmedewerker uitgenodigd worden om de boostervaccinatie op te halen, maar op dit moment is die route nog niet precies duidelijk. De hoop was dat ook flexibele zorgmedewerkers zoals zzpers zich konden melden bij de GGD, maar daar is op dit moment nog geen route voor. Het RIVM en het ministerie van VWS moeten de route voor flexwerkers nog vaststellen met elkaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor als je via een bemiddelingsbureau werkt of direct voor een opdrachtgever actief bent, maar ook als je bijvoorbeeld een PGB cliënt hebt.

Route voor boosterprik zzpers wordt binnenkort duidelijk

Het is nog even afwachten hoe de route voor de boosterprik voor zzpers in de zorg zal lopen. Als het zover is lees je dit uiteraard op onze website. Onze verwachting is dat de start van zorgmedewerkers die medio december via de GGD worden gevaccineerd, ongeveer op hetzelfde moment van start zal gaan als de route voor zzpers en flexwerkers. Hoe je daar toegang toe krijgt is nog onduidelijk. Wordt vervolgd..

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp-ers in de zorg al? Klik hieronder!
Wtza abonnement voor zzp-ers in de zorg