Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Stappenplan starten zzp zorg

Stappenplan voor starten als zzp'er in de zorg

starten als zzp'er trainingen werken als zzp'er Jan 25, 2021

Overweeg je zelfstandig te gaan als zorgverlener? In dit artikel lees je de eerste onderdelen van mijn stappenplan voor starten als zzp'er in de zorg. Een goede voorbereiding is alles en in dit artikel bespreek ik de eerste paar stappen. 

1: investeer uitgebreid in het starten

Veel zzp'ers in de zorg geven aan dat zij hun eerste informatie bij andere zzp'ers en bemiddelaars weggehaald hebben. Toen ik zelf startte als zzp'er in de zorg begon ook ik bij een bureau. Onverstandig, omdat er ongelooflijk veel onderwerpen zijn waar je zelf keuzes in moet maken. Je zal de risico's in kaart moeten brengen voor jezelf en de kansen die er zijn moeten ontdekken. Daarnaast heb je vier rollen ineen, namelijk zorgverlener, zorgaanbieder, ondernemer voor de belastingdienst en je wil graag buiten dienstverband werken. Dit vraagt veel voorbereiding.

2: bepaal je koers en pas de voorbereiding aan

Welke klanten ga je bedienen? Hoe ga je jezelf verzekeren? Hoeveel uren werk je facturabel per week? Hoe bereken je jouw tarief? Maak je wel of geen gebruik van bemiddelingsbureaus? Of ga je bijvoorbeeld voor eigen cliënten? De wereld ligt voor je open, maar de vraag is wel welke koers jij gaat varen. Het is niet verstandig om anderen te laten bepalen welke keuzes je maakt. Hoe meer informatie je verzamelt, hoe beter je voor ogen hebt wat er mogelijk is en wat bij je past.  

Alles over starten als ZZP'er in de zorg lees je hier

3: voer jouw eigen stappenplan voor starten uit

Alhoewel een bedrijfsplan niet verplicht is, zit er natuurlijk wel een bedoeling achter zo'n plan. Jouw eigen stappen uitwerken en hier actie op ondernemen is ondernemerschap. De voorbereidingen treffen aan jouw website, je bedrijfsnaam, een logo, de overeenkomsten die je gaat gebruiken en het kiezen van dienstverleners zoals bijvoorbeeld een boekhouder of scholingsorganisatie zijn leuke processen, mits je jezelf de tijd gunt. Voer stap voor stap jouw eigen plan uit. 

Alle informatie op één plek: mijn online training

Wil je meer achtergrond over starten als zzp'er in de zorg? Lees dan ook mijn introductie artikel over wat je moet weten. Mijn naam is Lex Tabak en ik ben 15 jaar actief met en voor zzp'ers in de zorg. Als verpleegkundige was ik ook zelf lange tijd actief als zzp'er in de zorg. Voor zorgprofessionals die starten als zzp in de zorg wil ik een compleet beeld geven over alles wat er speelt. De training die ik heb ingericht heet 'De basis op orde'. Ik raak hierbij alle onderwerpen die horen bij het zzp-schap. Zodat jij goed voorbereid op pad gaat als zelfstandige zorgprofessional.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg