Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Starten als zzp verpleegkundige

Starten als zzp verpleegkundige, hoe doe je dat?

starten als zzp'er Mar 25, 2022

Wil jij starten als zzp verpleegkundige? Hoe doe je dat? In dit artikel geven we een aantal tips om je goed op weg te helpen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt vooral als je wil werken als zzp'er in de zorg.

Werken als zelfstandig verpleegkundige

Vele duizenden verpleegkundigen zijn inmiddels als zzp'er in de zorg actief. Ze hebben hier verschillende redenen voor. De belangrijkste is dat zij graag werk en privé beter willen combineren. Flexibel kunnen werken en meer in contact staan met het vak komen regelmatig terug als drijfveren. Daarnaast hebben startende verpleegkundigen ook behoefte aan het zzp verpleegkundige salaris dat er bij hoort. Je houdt namelijk netto meer over dan in loondienst.

Op het eerste gezicht lijken al deze redenen reden voor een snelle start. Maar dat is nu precies hetgeen waar we je voor willen behoeden.

Lees ook: ZZP in de zorg salaris? Nee, omzet!

Starten als zzp verpleegkundige: wees je bewust van de risico's

We zijn ervaringsdeskundige met de rol van zzp verpleegkundige. De allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven na ruim 15 jaar ervaring met en als zzp'er in de zorg is deze: lees je goed in, bereid je goed voor en wees je bewust van de risico's. Voorkom problemen met de Belastingdienst en problemen met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Als ondernemer en zorgaanbieder krijg je er namelijk een flinke hoeveelheid taken bij.

Hoe bereid je je goed voor als zzp verpleegkundige?

  • Op ons platform hebben we zo'n 400 artikelen voor je klaar staan. Start hier;
  • De top 5 risico's voor zzp verpleegkundigen vind je hier;
  • Ons gratis online webinar wordt veel bekeken. Inschrijven doe je hier;
  • Een uitstekende start als zzp verpleegkundige maak je met onze online training. V&VN geaccrediteerd.

Ga je starten als zzp verpleegkundige? Vergeet dan vooral niet..

  • .. jezelf aan te melden bij de Inspectie. De Wet toetreding zorgaanbieders verlangt dit van je. Onze Wtza checklist vind je hier;
  • .. te voldoen aan de kwaliteitswet Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Onze Wkkgz checklist vind je hier.

Bereid je goed voor met ons Wtza abonnement

Hoe zit het met werken via bemiddelaars in de zorg? Hoe blijf je buiten een verkapt dienstverband? Ben je benieuwd naar het zzp verpleegkundige salaris van 2020 en 2021? Hoeveel hou je netto over als zzp verpleegkundige? Het is belangrijk dat je iets begrijpt over het ondernemerschap en leert hoe je je eigen tarief opbouwt. Daarnaast dien je te voldoen aan wet- en regelgeving omdat je gezien wordt als zorgaanbieder. Een zorgorganisatie in je eentje. Ons Wtza abonnement is ingericht op starters in de zorg én op ervaren zzp'ers. Zodat jij kunt voldoen aan de wet én goed bent voorbereid op een start.

Lees ook: Starten als zorg zzp'er? Met dit abonnement maak je een goede start!

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg