Gratis Wtza webinar
Terug naar het overzicht
Starten als zzp'er in de zorg

Starten als zzp'er in de zorg doe je met een online training

starten als zzp'er werken als zzp'er Jan 03, 2021

Starten als zzp'er in de zorg doe je met een online training van zzp-erindezorg.nl. Onze training is 100% online en door iedereen te volgen. Onze eerste training heet 'De basis op orde' en telt 12 afleveringen. In deze video's nemen we de verantwoordelijkheden, kansen én risico's door.

Starten als zzp'er in de zorg doe je niet zomaar

Wat is precies een zzp'er in de zorg? Veel zorgprofessionals onderschatten wat er allemaal komt kijken bij het zzp-schap in de zorg. Dat komt omdat er vaak wordt gekeken naar de voordelen en niet zozeer naar de nadelen. Ja, je hebt de ruimte om jouw eigen agenda in te plannen. En natuurlijk ga je wat meer verdienen. Dat klopt. Maar wist je ook dat je professioneel, zakelijk én arbeidsrechterlijk behoorlijk wat extra dossiers erbij krijgt?

Breng de risico's in kaart

Als zorgprofessional ben je zelf verantwoordelijk voor het bevoegd en bekwaam blijven. Het ondernemerschap in de zorg vraagt dat je de ondernemerscriteria op orde brengt richting de Belastingdienst. Als zorgaanbieder ben je deels hetzelfde als een zorgorganisatie, maar dan alleen. Dat vraagt wat extra's van je. Daarnaast wil je graag buiten dienstverband blijven en niet verkapt in loondienst zijn. Kennis van de risico's stelt jou in staat om jouw (bedrijfs)plan op orde te brengen.  

Zie de kansen die er zijn

Vele duizenden zorgverleners starten als zzp'er ieder jaar, maar niet iedereen ziet gelijk de kansen. Voor sommigen is het zzp-schap vooral een vertrek uit een dienstverband. Eenmaal gestart als zzp'er in de zorg zou het goed zijn als je begrijpt waar je je cliënten kunt werven, wat de rol is van bemiddelingsbureaus en welke partijen om jou heen een specifieke rol hebben. Branche, beroep, inspecties, belangen, producten en diensten: hoe zit alles in elkaar?

Voldoe jij aan de eisen voor ZZP-ers in de zorg? Doe de gratis Ondernemerscheck!

Starten als zzp'er in de zorg? Bereid je goed voor!

Ik roep je op om goed te investeren in jouw voorbereiding als zzp'er in de zorg. Om jou in staat te stellen het hele verhaal te horen, heb ik de 12-delige en ruim 6 uur durende online training 'De basis op orde' opgenomen. Alle onderwerpen die je als zzp'er in de zorg zou moeten weten neem ik door. Jouw rol als zorgprofessional, zorgaanbieder, zorgondernemer en het werken buiten dienstverband. Een complete training van mij voor jou.

Van wie is zzp-erindezorg.nl?

Mijn naam is Lex Tabak en ik ben zo'n 15 jaar met en voor zzp'ers in de zorg actief. Als verpleegkundige was ik ook zelf lange tijd actief als zzp'er in de zorg. In deze online training heb ik nu voor het eerst al mijn kennis en ervaring verzameld. Ik vertel over de vier rollen die je hebt als zzp'er in de zorg, de risico's die je loopt en de kansen die er liggen. Ik vertel over de ontwikkeling van de groep zzp'ers, maar heb het bijvoorbeeld ook over de praktische inschrijving bij de KvK. Op die manier wil ik je een compleet beeld geven over alles wat er speelt en de onderwerpen die horen bij het zzp-schap. Zodat jij goed voorbereid op pad gaat als zelfstandige zorgprofessional.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp-ers in de zorg al? Klik hieronder!
Wtza abonnement voor zzp-ers in de zorg