Sluit je aan
Gratis webinars
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Vecozo en PGB portaal

Vecozo en PGB portaal gebruiken ook eHerkenning

zorgaanbieder Nov 10, 2022

Steeds meer zzp'ers die werken vanuit het PersoonsGebonden Budget (PGB), worden aangemeld bij het PGB portaal. Dit nieuwe PGB portaal vereist een digitale aansluiting via Vecozo. Vecozo biedt de mogelijkheid voor inloggen met eHerkenning. Hoe zit het precies?

Zzp'er in de zorg komt eHerkenning steeds vaker tegen

De meeste zzp'ers in de zorg kennen eHerkenning van de meldplicht binnen de Wtza. Iedere zzp'er in de zorg moet zich sinds 1 januari 2022 melden als nieuwe zorgaanbieder. Dit doe je door een vragenlijst in te vullen. Om de vragenlijst van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) binnen te kunnen komen, hebben starters eHerkenning nodig bij hun inschrijving als zzp'er in de zorg. eHerkenning is een soort Digid voor bedrijven. Als je eHerkenning regelt, dan krijg je een gebruikersnaam en wachtwoord die je op meerdere websites van de overheid kunt gebruiken. De zzp'er in de zorg komt eHerkenning op verschillende plekken tegen inmiddels. Waaronder bij Vecozo.

eHerkenning werkt nu ook bij inloggen op Vecozo

Als je op een beveiligde manier berichten wil uitwisselen met zorgkantoren, zorgverzekeraars en gemeenten, dan kon dat al langer via Vecozo. Als zorgaanbieder moest je vroeger een 'Vecozo certificaat' of een 'UZI-pas' aanvragen om in te kunnen loggen. Na het inloggen kun je deelnemen aan het digitale berichtenverkeer. Sinds kort heeft Vecozo een pilot gedraaid met de inlog mogelijkheid van eHerkenning. Deze mogelijkheid is inmiddels een derde optie naast het Vecozo certificaat en de de UZI-pas. Om aansluiting op Vecozo te kunnen aanvragen, heb je een AGB-code nodig. Via eHerkenning weet Vecozo zeker dat jij persoonlijk achter de computer zit. Deze mogelijkheid voor eHerkenning valt voor zzp'ers in de zorg samen met een andere ontwikkeling. Het opschalen van het landelijk PGB portaal.

Vecozo nodig bij het PGB portaal

Het PGB portaal is een online omgeving waar budgethouders, zorgverleners, zorgkantoren, gemeenten en de SVB digitaal samenwerken en verantwoording afleggen. Na een aantal jaren van ontwikkeling, wordt het nieuwe PGB portaal steeds verder opgeschaald. Ook voor het communiceren binnen het PGB portaal is Vecozo leidend gemaakt. Voor zzp'ers in de zorg wil dit zeggen dat zij aan moeten sluiten op Vecozo als zij willen werken met het PGB.

Wat heb je nodig om te kunnen werken met het PGB?

We zetten de praktische zaken op een rij die je moet regelen om te kunnen factureren binnen het PGB.

Een keurmerk, de AGB-code, eHerkenning, Vecozo en het PGB portaal zijn allemaal randvoorwaarden die nodig zijn om te kunnen werken met het Persoonsgebonden Budget.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp-ers in de zorg al? Klik hieronder!
Wtza abonnement voor zzp-ers in de zorg