Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Werken als zzp gehandicaptenzorg

Werken als zzp'er in de gehandicaptenzorg

opdrachten vinden Aug 01, 2022

Veel zorgmedewerkers werken als zzp begeleider gehandicaptenzorg. Hoe kom je aan opdrachten als zzp woonbegeleider? Hoe maak je een goede start als zorg zzp? Welke bemiddelaar moet je kiezen? In dit artikel gaan we hier nader op in.

Starten als zzp gehandicaptenzorg

Veel zorgmedewerkers starten als zzp gehandicaptenzorg. Zij hebben bijvoorbeeld een functie als woonbegeleider en willen dat voortaan als zelfstandige doen. Een zzp begeleider gehandicaptenzorg is inmiddels een bekend fenomeen binnen de Gehandicaptenzorg (GZ). Wil je zorgvuldig starten als zzp'er en begrijpen hoe het zit met de KvK inschrijving, de meldplicht binnen de Wtza of bijvoorbeeld het openen van een zakelijke rekening? Overweeg dan één van onze gratis webinars of downloads. Daar vertellen we je wat er allemaal bij een start komt kijken. In de online training die onderdeel uitmaakt van ons abonnement, gaan we ook uitgebreid in op het nut van bemiddelingsbureaus. Veel zzp begeleiders in de gehandicaptenzorg maken gebruik van een bemiddelingsbureau.

ZZP bemiddelaar in de gehandicaptenzorg

Wil je starten als zzp woonbegeleider en ben je op zoek naar opdrachten in de Gehandicaptenzorg? Dan zou je kunnen overwegen om je in te schrijven bij een bemiddelingsbureau. Het kiezen van een goed bemiddelingsbureau is niet altijd eenvoudig. Vaak vertellen zzp'ers in de zorg elkaar welk bureau zij gebruiken, in de hoop dat de ander daar ook voor kiest. Deze mond-tot-mond reclame is belangrijk, maar zegt lang niet altijd alles. Bureaus werken namelijk allemaal verschillend van elkaar en hanteren verschillende tarieven. Bij ZZP-erindezorg.nl stellen wij bemiddelaars altijd vier vragen. Daarnaast zijn er een aantal bemiddelaars met wie wij intensiever samenwerken. Werken als zzp gehandicaptenzorg kan prima in samenwerking met een bemiddelaar, maar het helpt wel als je iets meer weet over die partij voordat je kennis maakt.

Kennismaken met een zzp bemiddelaar in de GZ?

Heb je behoefte om wat meer achtergrond te krijgen van een bemiddelaar voordat je contact opneemt als zzp begeleider gehandicaptenzorg? Dat kan. Of misschien wil je voordat je start als zzp'er in de zorg een bemiddelaar alvast leren kennen. ZZP-erindezorg.nl heeft een aantal bemiddelaars vragen gesteld over hun achtergrond en werkwijze. Op het moment dat je behoefte hebt om voorgesteld te worden, dan kun je je aanmelden voor onze introductie e-mail over een bemiddelaar in de Gehandicaptenzorg. We leggen aan je uit wie zij zijn en hoe zij werken. Zodat jij goed voorbereid de telefoon op kunt pakken voor een nadere kennismaking.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg