Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Werken als zzp in

Werken als zzp in de zorg? Dan is de Wtza op jou van toepassing

werken als zzp'er zorgaanbieder Apr 14, 2021

Wil jij werken als zzp in de zorg? Dan is de Wtza op jou van toepassing. Let erop dat je jezelf meldt bij de Inspectie, voordat je start. Ook als je al werkt als zzp in de zorg krijg je te maken met de Wtza. In dit artikel meer over hoe dat zit.

Starten als zzp in de zorg en de Wtza

Voor zzp-ers die op of na 1 januari 2022 starten met de zorg verlenen, bestaat een meldplicht voordat je start. Je bent in overtreding als je start voordat je je hebt gemeld bij de Inspectie. De IGJ kan in dat geval een boete opleggen van maximaal € 21.750,-. Als je start als zzp in de zorg en je vrijwillig meldt via het portaal, ziet de Inspectie dit als voldaan aan de meldplicht.

Alles over starten als ZZP'er in de zorg lees je hier

Werken als zzp in de zorg en de Wtza

Voor zzp-ers die al werkzaam zijn, geldt ook de meldplicht. Bestaande zzp-ers moeten zich tussen 1 januari 2022 en 1 juli 2022 melden. Je bent in overtreding als je in die periode niet aan de meldplicht hebt voldaan. De IGJ kan in dat geval een boete opleggen van maximaal € 21.750,-. Als je werkt als zzp in de zorg, zorg er dan voor dat je je uiterlijk op 1 juli 2022 hebt gemeld.

Waar melden voor de Wtza?

Waar moet jij je als zzp melden voor de Wtza? De website www.meldennieuwezorgaanbieders.nl zal vanaf 1 januari 2022 de plek zijn om je te melden. 

Zorg dat je voldoet aan de eisen

Wil jij voorbereid zijn op vragen vanuit de Inspectie nadat je je hebt gemeld voor de Wtza? Lees dan ook mijn introductie artikel over wat je moet weten als zzp in de zorg. Ik ben 15 jaar actief met en voor zzpers in de zorg. Als verpleegkundige was ik ook zelf lange tijd actief als zzp-er in de zorg. Voor zorgprofessionals die starten als zzp in de zorg wil ik een compleet beeld geven over alles wat er speelt. De training die ik heb ingericht heet 'De basis op orde'. Ik raak hierbij alle onderwerpen die horen bij het zzp-schap. Zodat jij goed voorbereid op pad gaat als zelfstandige zorgprofessional.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg