Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
De Wkkgz helpt de

De Wkkgz helpt de beginnende zzp 'er. Hoe zit dat?

starten als zzp'er werken als zzp'er Aug 17, 2021

De Wkkgz helpt de beginnende zzp 'er in de zorg. De rechten en plichten uit de Wkkgz  helpen je te bepalen wat je als ondernemer moet regelen. Het helpt je betrouwbaarheid als zorgaanbieder te verhogen.  In dit artikel lees je hoe je dat aanpakt.

Rechten en plichten als hulpmiddel?

Deze rechten en plichten helpen je. Hoewel het woord ‘plicht’ geen leuke associaties oproept, kan je ervan uitgaan dat sommige plichten zeer behulpzaam zijn bij het organiseren van je bedrijf.  Dat is het geval bij de  Wkkgz (Wet kwaliteit en klachten gezondheidszorg).

Met de Wkkgz organiseer je jouw kwaliteit van zorg 

Niet alleen voor jou, maar ook voor je cliënten en opdrachtgevers is de Wkkgz een waardevolle wet.  Het gaat om het organiseren van goede zorg, leren van incidenten en goed omgaan met klachten. Door aan de eisen van de wet te voldoen, structureer je de kwaliteit van jouw zorg en bied je de goede voorwaarden zodat men op je kan rekenen als ze met jou in zee gaan. Dat leg je allemaal vast in je kwaliteitssysteem. Daarmee ben je een aantrekkelijke zorgaanbieder.

Wat wil jij aanpakken?

Vraag je af hoe in jezelf wil investeren als professional en de ontwikkeling van kwaliteit van jouw zorg. Als je daar nog weinig ervaring mee hebt, is dat een mooi onderwerp om te bespreken met andere zzp 'ers. Ervaren zzp 'ers in de zorg kunnen je goede tips geven en ze doen het graag.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg