Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
ZZP-ers in de zorg

ZZP-ers in de zorg zijn zelfstandig zorgprofessional. Hoe zit dat?

werken als zzp'er zorgprofessional Jan 11, 2021

ZZP ers in de zorg zijn zelfstandig zorgprofessional. Hoe zit dat nu precies met bevoegd en bekwaam blijven? Hoe houd je bijvoorbeeld jouw BIG-registratie op orde? In dit artikel uitleg over jouw rol als zelfstandig zorgprofessional.

ZZP-ers in de zorg zijn vooral zelf verantwoordelijk

Als je zzp'er in de zorg bent, is het op orde houden van jouw bevoegd- en bekwaamheid jouw eigen verantwoordelijkheid. Voor veel zorgverleners is het logisch dat de zorgorganisatie bij en nascholing aanbiedt. Als je werkt als zzp'er is dat niet langer het geval. Je bent zelf verantwoordelijk. Het organiseren van je eigen scholing is belangrijk. Van jou wordt namelijk verlangd dat jij jouw beroep op een goede en professionele wijze uitvoert.

Check de match tussen vakinhoud en doelgroep

Als zelfstandige heb je de ruimte om zelf te investeren in jouw eigen scholing. Wel is het van belang dat jij ervoor zorgt dat de scholing ondersteunend is voor jouw vakinhoud. De opdrachten die je aanpakt in de praktijk, hebben namelijk een bepaalde populatie aan zorgbehoeftigen. Het is belangrijk dat jij opgeleid bent en je bekwaam genoeg voelt om voor die mensen te zorgen. Er moet dus een 'match' zijn tussen de zorg die jij geeft en de scholing die je doet. 

Hoe zit dat organiseren van scholing in elkaar?

Als je weet welke scholing je nodig hebt, start de zoektocht naar een goede scholingsaanbieder. Voor zzp'ers in de zorg zijn er allerlei partijen die scholing aanbieden. Onder andere voor vakinhoud is dit het geval. Je koopt als het ware bij zo'n organisatie jouw scholing in en zorgt er op die manier voor dat je bevoegd e bekwaam blijft voor je vak. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om iets heel anders te doen aan scholing dan je gewend was. Hiermee investeer je in jouw toekomst.

Meer weten over de vier rollen van ZZP-ers in de zorg?

Mijn naam is Lex Tabak en al meer dan 15 jaar ben ik actief met en voor zzp'ers in de zorg. In de online training 'De basis op orde' ga ik uitgebreid in op de vier rollen die jij hebt als zzp'er in de zorg. Hieronder valt ook 'de zzp'er als zorgprofessional'. In mijn training leg ik alles uit over wat er komt kijken bij het zzp-schap in de zorg en hoe je kansen benut en de grootste risico's voorkomt.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg