Gratis webinars
Word direct abonnee
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
ZZP in de zorg

ZZP in de zorg en een opleiding volgen. Is dat te combineren?

ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er May 03, 2021

Wil je werken als ZZP in de zorg en een opleiding volgen? Dan is de vraag hoe je die twee samen aanpakt. Is dat te combineren met elkaar? Hoe pak je dat aan? In dit artikel ga ik in op een vraag van een cursist.

Gediplomeerd professional én in opleiding?

Wil je werken als zzp in de zorg? Dan is het belangrijk dat je dat alleen doet als je de verantwoordelijkheid daarvoor kunt dragen. Als zzp in de zorg ben je onder meer zelfstandig zorgprofessional. Dat vraagt een afgeronde opleiding. Stel dat je bijvoorbeeld verpleegkundige bent en daarnaast nog een opleiding volgt. In dit voorbeeld nemen we de vervolgopleiding voor 'wondverpleegkundige'. Je bent dan een combinatie van verpleegkundige (afgerond) en wondverpleegkundige (in opleiding). Je kunt in dit voorbeeld werken als zzp verpleegkundige en nog niet als zzp wondverpleegkundige.

Wanneer kun je werken als zzp in de zorg?

Je kunt werken als zzp in de zorg als je werkt volgens de richtlijnen van het werk dat je doet. De wetgever gaat er vanuit dat jij doet wat binnen je bevoegd- en bekwaamheid valt. Als je zelfstandige in de zorg wil zijn, dan heb je een afgeronde opleiding nodig en dien je op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving. Je moet vooral geen werkzaamheden doen waar je niet voor opgeleid bent, oftewel bevoegd bent. Ook mag je geen werkzaamheden doen waar je je niet bekwaam in voelt. Op het moment dat je in opleiding bent, dan ben je nog niet 'bevoegd'. Je kunt werken als zzp'er in de zorg als je kunt bewijzen dat je werk doet waar je voor opgeleid bent. 

Je weet nu het antwoord op deze vraag: 'Ik ben verpleegkundige en ik doe momenteel een vervolgopleiding. Kan ik me nu al voor zzp’er opgeven bij de Kvk?'

Meer weten over de vier rollen van ZZP-ers in de zorg?

Mijn naam is Lex Tabak en al meer dan 15 jaar ben ik actief met en voor zzp'ers in de zorg. In de online training 'De basis op orde' ga ik uitgebreid in op de vier rollen die jij hebt als zzp'er in de zorg. Hieronder valt ook 'de zzp'er als zorgprofessional'. In mijn training leg ik alles uit over wat er komt kijken bij het zzp-schap in de zorg en hoe je kansen benut en de grootste risico's voorkomt

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp-ers in de zorg al? Klik hieronder!
Wtza abonnement voor zzp-ers in de zorg