Gratis Zorgondernemerscheck
Terug naar het overzicht
zzp in de zorg worden

ZZP'er in de zorg worden, hoe pak je dat aan?

starten als zzp'er trainingen Jan 05, 2021

Wil jij ook verder als zzp'er in de zorg? Veel zorgprofessionals willen ZZP'er in de zorg worden. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel leg ik je uit welke stappen je moet doorlopen. Zodat jij goed kunt starten als zzp (zelfstandige zonder personeel) in de zorg.

ZZP in de zorg worden doe je niet zomaar

Ook al zijn er veel zorgprofessionals die als zzp verder gaan, het is best een grote stap. Je loopt meer risico's dan je denkt. Zo kun je geconfronteerd worden met bedragen die je terug moet betalen. Of loop je de kans dat de klant de rekening niet betaalt. Uiteraard is de beloning er ook naar. ZZP'ers in de zorg halen veel plezier uit het werken als zelfstandige. Het is belangrijk dat je goed door hebt wat de stap naar zzp met zich meebrengt in de zorg.

Investeer in de voorbereiding

Veel zzp'ers in de zorg starten zonder goede voorbereiding als zelfstandige. Ze komen gaandeweg hun werkzaamheden er pas achter wat er komt kijken bij het zzp zijn in de zorg. Ik startte zelf in 2003 als zzp'er in de zorg en het belangrijkste advies wat ik je kan geven is: investeer in de voorbereiding. Begrijp wat wel en niet mogelijk is en neem de tijd hiervoor. Ik heb gemerkt dat zzp'ers die eerst de tijd nemen voor een goede voorbereiding, uiteindelijk veel sneller gaan en veiliger werken.

Welke risico's loop je?

Wil jij weten welke risico's je loopt als zzp'er in de zorg? Ik heb ze hier voor jou op een rijtje gezet. Gratis te downloaden, zodat jij begrijpt welke rol de Belastingdienst, de Inspectie en zorgverzekeraars kunnen hebben. Het is de minder leuke kant van het ondernemerschap. Wel een kant waarvan ik denk dat je die moet kennen. Om die reden heb ik de risico's voor je uitgeschreven.

De mogelijkheden bij ZZP in de zorg worden

Als zzp in de zorg heb je ongelooflijk veel mogelijkheden. Je kunt werken via bureaus, je kunt werken voor zorgorganisaties en je kunt werken voor eigen cliënten. Iedere klant heeft zijn eigen kenmerken. In de training 'De basis op orde', vertel ik het hele verhaal over wat er komt kijken bij zzp zorg opdrachten. Wat je verdient en hoe je jouw uurtarief berekent neem ik ook door. Het hele programma vind je hier.

Van wie is zzp-erindezorg.nl?

Mijn naam is Lex Tabak en ik ben zo'n 15 jaar met en voor zzp'ers in de zorg actief. Als verpleegkundige was ik ook zelf lange tijd actief als zzp'er in de zorg. Ik wil je een compleet beeld geven over alles wat er speelt en de onderwerpen die horen bij het zzp-schap. Zodat jij goed voorbereid op pad gaat als zelfstandige zorgprofessional.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Even kennis maken? Klik hieronder!
Wat is ZZP-erindezorg.nl?