Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
ZZP via een bemiddelingsbureau

ZZP via een bemiddelingsbureau, hoe werkt dat precies?

ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er Apr 02, 2021

Je kunt als zzp-er zelf je klanten werven, of je kunt hierbij worden ondersteund. In dat laatste geval zou je gebruik kunnen maken van een bemiddelingsbureau. Wat komt daarbij kijken in de praktijk? ZZP via een bemiddelingsbureau, hoe werkt dat precies?

Wat is een bemiddelingsbureau?

Een bemiddelingsbureau is een organisatie die een match maakt tussen een zzp-er en een opdrachtgever. Stel je voor dat een ziekenhuis op zoek is naar een verpleegkundige voor een avonddienst. Aan de andere kant is er een zzp verpleegkundige die zo'n avonddienst zou kunnen werken. Hoe vinden ze elkaar? Een bemiddelingsbureau is in zo'n geval de organisatie die de 'match' maakt. Zij hebben een database aan (bijvoorbeeld) verpleegkundigen en aan de andere kant hebben zij een overeenkomst met het ziekenhuis. Het ziekenhuis belt het bemiddelingsbureau en het bemiddelingsbureau kijkt in haar bestand of er een geschikte kandidaat tussen zit voor de opdracht.

ZZP via een bemiddelingsbureau, waar komt het op neer?

Als je bent ingeschreven bij een bemiddelingsbureau, kun je dus benaderd worden voor opdrachten die het bureau van opdrachtgevers krijgt. Het komt er dus op neer dat je jezelf in kunt schrijven voor bepaalde opdrachten. Dit biedt gemak en comfort, omdat je aangesloten bent op een organisatie die werk verzamelt voor zzp-ers. Het is hierbij wel van belang om te beoordelen of een bemiddelingsbureau voldoende werk voor je hebt. Daarnaast wil je graag weten of je ook bij meerdere bureaus ingeschreven kunt staan. Zo spreid je je risico's en leer je welk bureau het beste bij je past.

Hoe zitten bemiddelingsbureaus precies in elkaar?

Wil je meer achtergrond over starten als zzp'er in de zorg? Lees dan ook mijn introductie artikel over wat je moet weten. Als verpleegkundige was ik ook zelf lange tijd actief als zzp-er in de zorg. Voor zorgprofessionals die starten als zzp in de zorg wil ik een compleet beeld geven over alles wat er speelt. De training die ik heb ingericht heet 'De basis op orde'. Ik raak hierbij alle onderwerpen die horen bij het zzp-schap. Zodat jij goed voorbereid op pad gaat als zelfstandige zorgprofessional. Ik ga ondermeer uitgebreid in op de werkwijze en constructies van bemiddelingsbureaus.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg