Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
ZZP zorg bemiddelingsbureaus zitten

ZZP zorg bemiddelingsbureaus zitten heel verschillend in elkaar. Let op!

ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er Mar 26, 2021

Driekwart van de zzp-ers in de zorg werken samen met een bemiddelingsbureau om aan opdrachten te komen. Er is alleen wel iets dat veel zzp-ers zich onvoldoende realiseren. ZZP zorg bemiddelingsbureaus zitten heel verschillend in elkaar. Let op, want de opzet van een bureau heeft gevolgen voor jou.

Waarom zitten zzp zorg bemiddelingsbureaus verschillend in elkaar?

Er zijn honderden bemiddelingsbureaus zzp zorg actief. Ze hebben verschillende namen, zoals 'bureau', 'intermediair', 'coöperatie', 'platform', 'service organisatie', of een ander woord. Daar valt dus niet veel uit op te maken. Niet ieder bureau heeft dezelfde klanten op het oog. Sommige bemiddelingsbureaus werven individuele cliënten, anderen nemen opdrachten aan voor zorgorganisaties. Er zijn bureaus die alleen bemiddelen, maar ook bureaus die allerlei extra services optellen bovenop bemiddeling. Geen enkel bureau is dus precies gelijk.

Wat zijn de gevolgen voor jou?

De manier waarop er gewerkt wordt door een bureau, heeft gevolgen voor jou als ondernemer. Keuzes van een bureau kunnen namelijk nadelig uitpakken voor jou. Jij wil zelf ondernemer blijven en dat je doe je alleen als je de tien eisen voor ondernemerschap haalt. Het is dus heel belangrijk dat jij de juiste dingen doet voor jouw bedrijf. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van wat er kan ontstaan tussen zzp zorg bemiddelingsbureau en zzp-er.

  • Een bemiddelingsbureau kan een zorgorganisatie blijken te zijn. Je bent dan onderaannemer en niet direct verbonden aan eigen cliënten;
  • De constructie van zorgorganisatie kan in de praktijk toch een zzp zorg bemiddelingsbureau zijn. Je hebt dan veel meer verantwoordelijkheden dan je dacht;
  • Teveel services van een zzp zorg bemiddelingsbureau kan ervoor zorgen dat je teveel wordt ontzorgd en geen ondernemer bent.

Dit soort voorbeelden kunnen problemen veroorzaken voor jouw rol als ondernemer en jouw rol als zorgaanbieder. Soms komen zzp-ers en bemiddelingsbureaus er niet goed uit samen. Mocht dit voorkomen kan je hierover contact opnemen via deze link

Goed voorbereid als zzp-er in de zorg

Wil jij je goed voorbereiden voor de stap naar zzp-er in de zorg? En bijvoorbeeld leren hoe je een zzp zorg bemiddelingsbureau kiest? Door middel van kennis kun je jouw ondernemerschap verder versterken en heb je minder zorgen. Daarnaast kun je ook eenvoudiger samenwerken met opdrachtgevers, cliënten en bureaus als je weet waar de verantwoordelijkheden liggen en wat je mag verwachten. De online training 'De basis op orde' heeft uiteindelijk tot doel om jou te helpen jouw ondernemerschap een impuls te geven, zodat jij kansen kunt benutten.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg