Gratis Zorgondernemerscheck
Terug naar het overzicht

ZZP'er in de zorg worden, hoe doe je dat? Lees alles over de start

starten als zzp'er Feb 15, 2021

Overweeg jij te gaan werken als ZZPer in de zorg? Dan is een goede voorbereiding van groot belang. ZZPer in de zorg worden, hoe doe je dat? Lees alles over de start en hoe je het beste kunt beginnen. De website zzp-erindezorg.nl biedt informatie en een online training voor zorgmedewerkers die de stap naar ZZP'er overwegen.

ZZP'er in de zorg worden doe je niet zomaar

Een goede voorbereiding, is het halve werk. Dat geldt zeker ook voor ZZPers in de zorg.

De voorbereiding die je wat mij betreft zou moeten doen zit op de vier rollen die je hebt als zzp-er in de zorg.

  1. Zelfstandig zorgprofessional
  2. Zelfstandig zorgaanbieder
  3. Ondernemer voor de Belastingdienst
  4. Verkapt dienstverband voorkomen

Je hebt vier rollen ineen als je de Kamer van Koophandel uitloopt en het is van groot belang dat je spelregels bij iedere rol goed kent. Zodat je problemen kunt voorkomen.

Werken als zzper in de zorg is niet voor iedereen

Het is dus niet zo dat je als zzp-er in de zorg een zorgverlener bent met een Kamer van Koophandel nummer. Goede voorbereidingen treffen, zorgt ervoor dat je weet wat je netto overhoudt, je als ondernemer wordt gezien door de Belastingdienst en klaar bent voor vragen vanuit de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd. Als je een beeld wilt krijgen van de top 5 risico's die je loopt als ZZPer in de zorg, dan kun je deze hier downloaden. Ik merk in de praktijk dat sommige zorgmedewerkers na het aanhoren van alle informatie er uiteindelijk toch voor kiezen om af te zien van het zzp-schap in de zorg. Werken als zzper in de zorg is dus niet voor iedereen. 

Alle informatie op één plek: mijn online training

Wil je meer achtergrond over starten als zzp'er in de zorg? Lees dan ook mijn introductie artikel over wat je moet weten. Mijn naam is Lex Tabak en ik ben 15 jaar actief met en voor zzpers in de zorg. Als verpleegkundige was ik ook zelf lange tijd actief als zzp-er in de zorg. Voor zorgprofessionals die starten als zzp in de zorg wil ik een compleet beeld geven over alles wat er speelt. De training die ik heb ingericht heet 'De basis op orde'. Ik raak hierbij alle onderwerpen die horen bij het zzp-schap. Zodat jij goed voorbereid op pad gaat als zelfstandige zorgprofessional.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Even kennis maken? Klik hieronder!
Wat is ZZP-erindezorg.nl?