De organisatie achter het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg heeft bevestigd dat het keurmerk te behalen is vanaf 1 januari 2019. Dit betekent dat de zzp’ers in de zorg het keurmerk als eerste willen gaan voeren nog een paar maanden hebben om hun zaakjes op orde te krijgen. Dit kan aan de hand van de norm die op 27 juni jongstleden gepubliceerd is op de HKZ website. Hieronder hebben we wat ontwikkelingen rondom het HKZ-keurmerk beschreven:

De komende maanden zal de online omgeving, waarin zzp’ers hun documenten kunnen uploaden, gebouwd en gelanceerd worden door SoloPartners. De brancheorganisatie voor zzp’ers in de zorg behoudt verder zijn neutrale positie in de markt en zal er puur voor zorgen dat het audit-proces soepel verloopt.

Ook zullen er de komende maanden al pilots gedraaid worden met zzp’ers die graag betrokken willen zijn bij de verdere afronding van het keurmerk, deze zzp’ers kunnen zich melden bij ons via de mail.

Zorgverzekeraar VGZ heeft al kenbaar gemaakt dat het vanaf 1 januari 2020 alleen samenwerkt met zzp’ers die het HKZ-keurmerk dragen. Voor het jaar 2019 zal dat nog het Kiwa keurmerk zijn aangezien het pas vanaf 1 januari 2019 mogelijk is het HKZ-keurmerk te halen. VGZ geeft de zzp’ers dus een jaar om het nieuwe keurmerk van HKZ te behalen! De verwachting is dat andere zorgverzekeraars, maar ook zorgbemiddelaars en zorginstanties zullen volgen.

Wij zelf van zzp-erindezorg.nl zullen onze maandelijkse voorlichting rondom het HKZ-keurmerk blijven geven, waar je hier meer over kan vinden! Vorige week woensdag 4 juli hadden we al onze eerste HKZ-keurmerk bijeenkomst in Zwolle waarin we alles uitlegden over wat het keurmerk inhoudt, waarom het keurmerk er is en zijn we inhoudelijk ingegaan op de eisen van het keurmerk.