Nu aansluiten

Basis kwaliteitssysteem

Als zzp'er moet je aan kunnen tonen dat je bewust bezig met het verbeteren van jouw dienstverlening. In de zorg is dit belangrijk omdat het gaat om de gezondheid en het welzijn van patiënten en cliënten. Van zzp'ers in de zorg wordt verwacht dat zij werken met een kwaliteitssysteem.

Ben jij al abonnee? Log dan hier direct in voor het kwaliteitsysteem.

Inloggen kwaliteitssysteem

Wat is een kwaliteitssysteem?

Een kwaliteitssysteem is een verzameling van processen en procedures om de kwaliteit van zorg te verbeteren en te waarborgen. Op die manier zorg je ervoor dat je werk altijd van hoge kwaliteit is. Met een kwaliteitssysteem leg je niet alleen vast hoe je werkt aan kwaliteit, maar je krijgt ook grip op belangrijke risico’s. De basis van een kwaliteitssysteem is een kwaliteitshandboek. De documenten in een kwaliteitshandboek moeten beschikken over een:

 • Vaststellingsdatum;
 • Evaluatiedatum;
 • Eigenaar;

Het kwaliteitssysteem van ZZP-erindezorg.nl voldoet aan deze kenmerken.

Waarom een kwaliteitssysteem?

Een kwaliteitssysteem is een eis vanuit de kwaliteitswet Wkkgz en de Wtza. Met het kwaliteitssysteem kun je laten zien op welke manier je werkt aan kwaliteit en veiligheid. Een kwaliteitssysteem is ook handig voor cliënten en hun familie. Zij willen weten dat ze goede zorg krijgen van een bekwaam en betrouwbare zorgroaanbieder. Als zzp'er in de zorg is het belangrijk om te laten zien dat je werkt volgens de regels en richtlijnen van de branche. Met een kwaliteitsysteem kun je aantonen dat je de juiste kwalificaties hebt en dat je je werk op een verantwoorde manier uitvoert.

Externe toets op een kwaliteitssysteem

Ben je op zoek naar een eigen contract met een financier, zoals een gemeente, zorgverzekeraar of zorgkantoor? Meestal moet je dan aan kunnen tonen dat jouw kwaliteitssysteem 'extern getoetst' is. In zo'n geval moet je jouw kwaliteitssysteem door een onafhankelijke organisatie laten certificeren. Het type organisatie dat bevoegd is voor een externe toets heet een Certificerende Instelling (CI). Als zij van mening zijn dat jouw kwaliteitssysteem op orde is, dan ontvang jij een certificaat om dat te kunnen bewijzen. Bij het HKZ en KIWA keurmerk zijn Certificerende Instanties (CI's) betrokken.

Kwaliteitssysteem van ZZP-erindezorg.nl

Als zzp'er in de zorg streef je er naar om de hoogste kwaliteit te leveren aan je cliënten en te voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving. Het kwaliteitssysteem van ZZP-erindezorg.nl is ontwikkeld op basis van de nieuwste wet- en regelgeving en is specifiek gericht op zzp'ers in de zorg. Hierdoor weet heb jij de beschikking over alle vereisten en kun je je richten op wat echt belangrijk is: het verlenen van topkwaliteit zorg aan je cliënten. Het kwaliteitssysteem is gemakkelijk in gebruik. Je kunt het helemaal op maat maken voor jouw zorgonderneming.

Inhoud van ons kwaliteitssysteem

Ons kwaliteitssysteem bevat alle documenten die je nodig hebt om de ontwikkeling van jouw zorg te registreren. Het systeem wordt regelmatig geüpdatet, zodat je altijd beschikt over de meest recente informatie en kunt voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving. Zo kun jij voor je eigen cliënten een dossier aanmaken. In het cliëntdossier vind je ook het zorgplan, behandel en/of begeleidingsplan. Ons kwaliteitssysteem bevat ook formats voor alle wettelijk verplichte registraties in de zorg. Het kwaliteitshandboek van ZZP-erindezorg.nl beschikt onder meer over een format voor:

 • Cliëntdossier (42-delig)
 • Informatieveiligheid
 • Beleidsplan onvrijwillige zorg
 • Medicatiebeleid
 • Risico inventarisatie
 • Klachtenreglement
 • Meldformulier bij incidenten
 • Corrigerende maatregelen
 • Opleidingplan
 • Protocollenbeheer 

Kwaliteitssysteem is onderdeel van het wtza abonnement

Als abonnee van ZZP-erindezorg.nl heb je toegang tot ons kwaliteitssysteem. Meld je nu aan en onderscheid je van andere zzp'ers in de zorg door de hoogste kwaliteit te leveren aan je cliënten. Maak gebruik van onze online training over het kwaliteitssysteem om je te begeleiden bij het gebruik ervan. Meld je vandaag nog aan en waarborg de kwaliteit van je werk!

Sluit je nu aan op ons kwaliteitssysteem

Gratis webinar kwaliteitssysteem

Volg ons gratis webinar over een kwaliteitssysteem voor zzp'ers in de zorg.

 • Wat is een kwaliteitssysteem volgens de Wkkgz?;
 • Hoe richt je een kwaliteitssysteem in?
 • Hoe werkt het kwaliteitssysteem van ZZP-erindezorg.nl?
Aanmelden webinar

Het kwaliteitshandboek is ontwikkeld in samenwerking met: