Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
 

Maandupdate mei nu beschikbaar voor onze abonnees

maandupdate May 01, 2022

Het is weer de eerste van de maand en dus is de nieuwe maandupdate weer beschikbaar. Het online journaal van ZZP-erindezorg.nl duurt ook dit keer een half uur en praat je bij over de laatste ontwikkelingen rondom zzp'ers in de zorg. Omdat de maandupdate mei nu beschikbaar is voor onze abonnees gaan we kort in op de onderwerpen. 

Headlines maandupdate mei

Afgelopen maand is er veel gebeurd rondom de positie van zzp'ers in de zorg. De maand startte met een rapport van de Rekenkamer, dat scherpe kritiek uitte op het gebrek aan handhaving van schijnzelfstandigheid. Het rapport ging niet in op wat een schijnzelfstandige precies was, maar het rapport kon wel alvast op de steun van onder meer zelfstandigenorganisaties rekenen. Daarmee wordt de weg steeds meer vrij gemaakt voor handhaving en repressie van zelfstandigen. In de zorg kwam daar nog eens de kritiek van een aantal uitzendbureaus, detacheringsbureaus en bemiddelaars bovenop toen ook zij opriepen tot meer handhaving. Kortom, de druk op de minister om de Belastingdienst de ruimte te geven loopt op. Hoe dat zit bespreken we in deze online update.

Wat was er nog meer aan de hand afgelopen maand?

In de online maandupdate bespreken we het gebrek aan medewerking aan de zorgbonus door zorgverzekeraars. Ook nemen we de laatste ontwikkelingen rondom de 'fraude' in de zorg door, wat toch een stuk minder lijkt te zijn dan zorgverzekeraars ons voorhielden. ZZP'ers worden beter straks vertegenwoordigd binnen de SER en de Werkvereniging kan vanaf afgelopen maand op onze steun rekenen. We gaan daarnaast in op vragen vanuit abonnees die betrekking hebben op de nut en noodzaak van een keurmerk.

Maandupdate mei nu beschikbaar: hoe krijg je toegang?

Als je abonnee bent bij ZZP-erindezorg.nl vind je de updates in de online omgeving van onze website. De maand mei en alle voorgaande updates kun je op deze manier bekijken. Ook geeft de online omgeving toegang tot onder meer de online training en kun je webinars terugkijken. Wil je toegang tot deze online videos? Sluit dan hier een abonnement af en start gelijk met kijken.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg