Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Aanmelden bij een bemiddelaar

Aanmelden bij een bemiddelaar, is dat verplicht voor zzp in de zorg?

ib-ondernemer starten als zzp'er werken als zzp'er May 21, 2021

Veel zzp'ers in de zorg werken samen met bemiddelaars. Deze bureaus worden ook wel uitzendbureaus of detacheringsbureaus genoemd. Voor veel zzp'ers in de zorg is het aanmelden bij een bemiddelaar gebruikelijk. Maar is dat ook verplicht voor zzp in de zorg?

Welke rol heeft een bemiddelaar?

Werk jij of start jij als zzp in de zorg? Dan is het belangrijk dat jij de rol van een bemiddelaar goed kent. Een bemiddelingsbureau, uitzendbureau of detacheringsbureau is gespecialiseerd in het werven van opdrachten. Als zij deze opdrachten laten uitvoeren door aangesloten zorgprofessionals, verdienen zij geld. Vele duizenden zzp in de zorg werken samen met zo'n bureau en over het algemeen werkt dat heel goed. 

Aanmelden bij een bemiddelaar verplicht?

Onlangs kreeg ik een vraag van een zzp'er in de zorg. "Beste Lex, moet je als zzp’er aangemeld zijn bij een uitzend/detacheringsbureau?" Het antwoord hierop is 'nee'. Je bent niet verplicht om je aan te melden bij een bemiddelingsbureau zzp zorg, uitzendbureau of detacheringsbureau. Het hangt er maar net af wat je wilt. Als jij ondersteund wil worden bij het werven van opdrachten, dan kan een bureau helpen. Wil je het op eigen kracht doen, dan kan dat ook. Aanmelden bij een bemiddelaar is niet verplicht voor zzp in de zorg. 

Hoe kies je een bemiddelingsbureau?

Er zijn honderden bureaus actief voor zzp in de zorg. Vaak hebben ze net allemaal een andere opzet. Het is niet heel eenvoudig om bureaus met elkaar te vergelijken. Het verschil zit hem namelijk in details, zoals de constructie die ze kiezen, de fee die ze rekenen en hoe de relatie met de opdrachtgever tot stand komt. In dit artikel over alles waar je aan moet denken, lees je meer over hoe je een bureau kiest. 

Goed voorbereid aanmelden bij een bemiddelaar?

Mijn naam is Lex Tabak. Al meer dan 15 jaar ben ik actief met en voor zzp'ers in de zorg. In de online training 'De basis op orde' ga ik uitgebreid in op de rol van intermediairs. Zij worden ook wel bemiddelaars, uitzendbureaus of detacheerders genoemd. In mijn training leg ik alles uit over wat er komt kijken bij het zzp-schap in de zorg en hoe je kansen benut en de grootste risico's voorkomt.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg