Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Het Wtza abonnement heeft

Het Wtza abonnement heeft 42 delig cliëntdossier in zich

zorgaanbieder Nov 08, 2021

Ook de afgelopen week kwamen er weer veel vragen binnen over het Wtza abonnement. Zo ook de vraag of het abonnement een cliëntdossier in zich heeft. Dat is het geval. In samenwerking met Caren Kunst van Good Care Support is een 42 delig cliëntdossier opgezet. Dit is te downloaden in het kwaliteitssysteem van ZZP-erindezorg.nl. Het Wtza abonnement heeft dus een 42 delig cliëntdossier in zich.

Wat is een cliëntdossier?

Een cliëntdossier is een digitale of papieren dossier waarin het behandel en/of begeleidingplan in staat opgesteld. Het cliëntdossier geeft professionals de mogelijkheid om dossier aan te leggen rondom een cliënt, patiënt, bewoner of deelnemer. De cliënt zelf kan ook zelf meelezen in het dossier en bijvoorbeeld naasten of mantelzorgers toegang geven tot het dossier. Het doel is dat alle zorgverleners op dezelfde wijze werken en het cliëntdossier helpt daarbij.

Alle informatie over de Wtza vindt je hier

Waarom is een cliëntdossier van belang?

Ook zzpers in de zorg dienen te beschikken over een format voor een cliëntdossier. Of je nu werkt als onderaannemer of voor eigen cliënten; je dient aan te kunnen tonen dat je de werking van een cliëntdossier kent. Omdat een cliëntdossier belangrijk is voor de continuïteit van zorg, is het ook voor een zzper in de zorg verplicht dat je de werking aan kunt tonen. Om die reden zit in het Wtza abonnement een volledig - zelf samen te stellen - cliëntdossier. Dit cliëntdossier kun je ook gebruiken als bewijsvoering voor jouw KIWA of HKZ keurmerk. 

Wat staat er in het cliëntdossier?

De manier waarop je het cliëntdossier inricht, hangt af van het type cliënt en de aandoeningen die er zijn. Formulieren voor registratie rondom wonden, gebruik je in het geval van wonden. Werk je bij iemand thuis? Dan heb je een sleutelovereenkomst nodig. Heeft iemand diabetes, dan is er een prikschema nodig. Dit soort documenten maken deel uit van het 42 delig cliëntdossier van ZZP-erindezorg.nl, aangeboden door Caren Kunst. Uiteraard zitten ook standaard documenten zoals de anamnese, urenregistratie en bijvoorbeeld een formulier voor PTZ (Palliatief Terminale Zorg) ook in de documentenset.

Lees hier meer over het kwaliteitssysteem voor ZZP'ers van ZZP-erindezorg.nl. 

Met het Wtza abonnement heb jij de basis op orde

Het Wtza is een laagdrempelige wijze om als zzper in de zorg jouw basis op orde te krijgen. Een basis kwaliteitssysteem maakt onderdeel uit van het abonnement. Onderdeel van dat kwaliteitssysteem is een cliëntdossier. Zodat jij voor eigen cliënten zelf een dossier kunt aanmaken. Je kunt dit met je eigen logo's doen, omdat de materialen van ZZP-erindezorg.nl aan te passen zijn. Daarnaast helpt het Wtza abonnement je om bij vragen vanuit de Inspectie antwoord te hebben op de vraag of je de werking snapt van het cliëntdossier. Je kunt aantonen dat je er één hebt en welke onderdelen erin zitten. Het cliëntdossier is samengesteld door een ervaren specialist op het gebied van zorg, Caren Kunst. Zij kan jouw vragen over het cliëntdossier beantwoorden voor je. Zo brengt ZZP-erindezorg.nl kennis en ervaring samen in 1 overzichtelijk abonnement.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg