Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
Vektis: alleen wij kunnen

Vektis: alleen wij kunnen een AGB code uitgeven!

zorgaanbieder Mar 15, 2023

Kun je via een andere organisatie aan jouw AGB code komen? Zorgaanbieders waaronder zzp'ers, treffen sinds kort een nieuwe dienstverlener aan die belooft dat zij een AGB code kunnen regelen. Wij deden navraag bij Vektis. Het standpunt van Vektis: alleen wij kunnen een AGB code uitgeven!

Een AGB code behalen verloopt soms lastig

Er zijn nogal wat zzp'ers in de zorg actief als solistisch werkend zorgaanbieder. Zij hebben eigen cliënten, via bijvoorbeeld de Wmo of ZVW. Als je digitaal wil kunnen declareren richting een zorgverzekeraar, dan heb je een AGB code nodig. Vektis is de organisatie die AGB codes uitgeeft. Omdat je zonder een AGB code geen declaratie in kunt dienen, staat er in sommige gevallen nogal wat druk op het behalen van zo'n code. Het is in de praktijk niet eenvoudig om een AGB code te behalen. We krijgen regelmatig vragen binnen over de stappen die doorlopen moeten worden voor een AGB code en daarnaast speelt ook de telefonische bereikbaarheid van Vektis zzp'ers soms parten. Vanuit dat perspectief is het logisch dat er online naar ondersteuning wordt gezocht.

Wat is AGBcodeaanvragen.nl?

Sinds kort is de website AGBcodeaanvragen.nl online te vinden. Zij geven aan dat zij 'met hun bewezen effectieve werkwijze een AGB code aanvraag gemiddeld binnen 3 tot 5 werkdagen succesvol afronden'. Ze bieden 'volledige ontzorging van de gehele AGB aanvraagprocedure.' De website geeft aan "in 2019 te zijn ontstaan uit persoonlijke behoefte naar een oplossing waarmee het mogelijk was om snel en gemakkelijk een AGB code aan te vragen.  Zo bleek dat ik niet alleen behoefte had aan een oplossing. Inmiddels vinden maandelijks meer dan 5.000 ondernemers hun weg naar ons." Zzp'ers hebben ons vragen gesteld over deze website. We hebben op onze beurt navraag gedaan bij Vektis hoe we naar deze website moeten kijken. Hierop werden wij gewezen op dit bericht vanuit Vektis.

Vektis: alleen wij kunnen een AGB code uitgeven!

"Er blijken organisaties te zijn die aanbieden om jou, tegen een financiële vergoeding, te helpen bij het aanvragen van een AGB-code. Vektis heeft geen enkel samenwerkingsverband met partijen die dit soort ondersteuning aanbieden voor het aanvragen van een AGB-code. Wij staan ook niet garant voor de dienstverlening van deze partijen en is ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor de diensten die deze derde partijen aanbieden." Vektis geeft aan dat zij kosteloze ondersteuning bieden en via de contactpagina hulp kunt krijgen bij het invullen van een aanvraag voor een AGB-code. Mocht jij als zzp'er gebruik gemaakt hebben van de dienstverlening van AGBcodeaanvragen.nl, dan is Vektis benieuwd naar jouw ervaring. Neem in dat geval direct contact op met Vektis via het contactformulier of telefonisch via 030-8008300 (op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur).

Update 1 juni 2023: inmiddels is de website offline gehaald.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg