Nu aansluiten
Terug naar het overzicht
Inschrijven nieuwsbrief
voorbeeld factuur zzp zorg

Voorbeeld factuur zzp in de zorg

starten als zzp'er werken als zzp'er zorgaanbieder Jul 28, 2022

Als zzp'er in de zorg wil je graag inkomsten ontvangen en dat doe je door het sturen van een factuur. Wat is een factuur eigenlijk en wat moet er op een factuur staan? In dit artikel vind je een voorbeeld factuur voor zzp'ers in de zorg. Als je een factuur maken zzp in de zorg serieus neemt, dan verdiep je je in de specifieke spelregels die gelden. Hier gaan we nader op in.

Wat is een factuur?

Inkomsten voor jouw werkzaamheden ontvang je als zzp'er niet via (meer) een salarisstrook of een maandelijkse storting op een vaste dag. Om jouw omzet te kunnen ontvangen is een factuur nodig. Wat is een factuur? Een factuur is een zakelijk document die een leverancier van goederen of diensten verstrekt aan zijn klant. Op een factuur staat gespecificeerd welke producten en diensten worden geleverd tegen welk tarief. Daarnaast staan er betalingsvoorwaarden beschreven. In de zorgsector gelden nog een aantal specifieke regels bij een factuur. Hier gaan we nader op in.

Tips bij het maken van een factuur voor de zorg

Je kunt een factuur maken in Excel, of een digitaal programma gebruiken die jij hierbij helpt. Wat moet er op een factuur staan? Er zijn een aantal verplichte gegevens die je moet vermelden als zzp'er in de zorg.

  • Bedrijfsnaam en het adres van jouw onderneming
  • BTW-identificatienummer van de zzp'er, als je deze hebt
  • Een factuurnummer. Deze nummers moeten opvolgend zijn
  • De factuurdatum. Wanneer is de factuur aangemaakt
  • Data waarop waarop jouw diensten zijn geleverd
  • Welke zorgsoorten jij hebt geleverd en hoeveel uur was dat

Lees ook: BTW vrijstelling en zzp in de zorg. Hoe zit het?

Voorbeeld factuur zzp in de zorg kent specifieke regels

Onze voorbeeld factuur heeft ook rekening gehouden met een aantal specifieke regels die gelden voor zzp'ers in de zorg. Als zzp'er word je namelijk gezien als zorgaanbieder en moet je aan de wet- en regelgeving voldoen die van toepassing is. Zo is het verplicht om een BIG registratienummer te vermelden op jouw factuur als je zo'n BIG-registratie hebt. Ook een AGB-code is belangrijk om te vermelden op jouw factuur, als je een AGB-code hebt. Jouw klanten kunnen jou in openbare registers zoals het Zorgaanbiedersportaal en het AGB-register vinden. De informatie op jouw factuur helpt hen hierbij.

Dit is een artikel van ZZP-erindezorg.nl

Ken jij hét service abonnement voor zzp'ers in de zorg al?
Wtza abonnement voor zzp'ers in de zorg